eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Nagy Viktor kapus (b) és Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j2), Varga Dénes (j), valamint Mátéfalvy Csaba kapusedző (hátul, középen) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 22-én. A magyar válogatott 14-10-re győzött és bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Nagy Viktor brutál kemény meccsre számít

Nem voltak teljesen elégedettek az Európa-bajnokságon elődöntős magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai Oroszország legyőzése után.

A női után a férfi csapat is bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában. Az oroszokat 14-10-re verte Märcz Tamás együttese, de a szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

„Az oroszok jól játszottak, éhesek voltak a sikerre. Sok mindent megbeszéltünk a találkozó előtt, ők mégis elég sok olyan dolgot megvalósítottak, amiket szerettünk volna elkerülni: helyenként hiányoztak a blokkok, nem értünk oda. Ugyanakkor nem vagyok elégedetlen, a pihenőnapunk után éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb mérkőzésünk, de van még a csapatban tartalék, ráadásul a cseréket is úgy oldottuk meg, hogy a kulcsjátékosokat lehetőleg ne égessük négy negyeden át a vízben. Persze ez az elődöntőben már másképp lesz" – mondta a szakvezető.

Arról is beszélt,

nem lepte meg igazán, hogy az elődöntőben nem az olaszokkal, hanem Montenegróval kell találkozniuk.

„Nagyon acélos a montenegrói csapat, Ivovic mellé felnőttek a fiatalok, rutint szereztek. Abszolút megérdemelten jutottak túl az extrémen jó vízilabdázókkal felálló olaszokon" – emelte ki kapitány, aki "borzasztóan kemény mérkőzésre számít".

Vámos Márton mind a saját, mind a csapat játékával elégedetlen volt, mert - mint mondta - a védekezés nem úgy működött, ahogy szerették volna.

„Lehet, hogy nem tett jót a plusz két nap pihenő.

Így is átdolgoztuk magunkat az oroszokon, de egy jobb ellenféllel szemben kiélezettebb meccset játszottunk volna.”

Hozzátette, hogy a Montenegró elleni elődöntőnek óriási tétje van.

„Élet-halál meccset fogunk játszani. Támadásban nem szokott gond lenni, magabiztosak vagyunk, de a védekezést helyre kell rakni” – nyilatkozta az InfoRádiónak.

A kapus Nagy Viktor elégedett a győzelem miatt, de van hiányérzete is.

„Leginkább a védekezésben, mert túl sok gólt kaptunk, nem állt össze a védelem, nem voltak blokkok, vagy én is kaptam elkerülhető gólokat. Elöl pedig sok fórt kihagytunk, ezért is tudták tartani magukat az oroszok. De nézzük jó oldalát: nem játszottuk ki magunkból, ami bennünk van.

A lényeg, hogy a következő meccset meg kell nyerni egy góllal.”

A kapus „brutál kemény meccsre” számít.

„Harcos mérkőzés lesz, amelyen elengedhetetlen, hogy jól támadjunk, keményen, jól járatva a labdát, A fórokat értékesíteni kell, de legfontosabb a védekezés, az, hogy legyenek blokkok, védések.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×