eur:
394.82
usd:
367.46
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Burján Csaba (b) a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsune Szeo.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Megindították a fegyelmi eljárást Burján Csaba ellen

Bánhidi Ákos csapatvezető indítványára a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) fegyelmi eljárást indított az olimpiai bajnok Burján Csaba ellen.

A szervezet kedden közölte a honlapján, hogy nem marad következmények nélkül Burján múlt héten tett, Kínát sértő Instagram-posztja. Hozzátették: a válogatott kínai vezetőedzőjétől, Csang Csing Linától, a megsértett kínai emberektől, a téli sportok szövetségeit tömörítő Winter Sport Administration China elnevezésű szervezettől, valamint a Kínai Korcsolyázó Szövetségtől pedig bocsánatot kértek.

Kiemelték: a MOKSZ elfogadhatatlannak tartja a válogatott színében sportoló versenyző sportszerűtlen és sértő megnyilvánulását.

A szövetség honlapján Burján újból bocsánatot kért, hangsúlyozta: bár nem Kínát és nem a kínaiakat akarta bántani, elismeri, hogy sértő módon ábrázolt egy helyzetet, márpedig olimpiai bajnokként még inkább felelősséggel tartozik a szavaiért és a cselekedeteiért.

A válogatott Nagojából utazott Sanghajba, a világkupa-sorozat másik állomására, és Burján a repülőtéri várakozás pillanatait, valamint a tömeget örökítette meg, majd mindezt egy Kínát sértő mondattal posztolta. Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján nem lépett jégre a péntektől vasárnapig tartó vk-versenyen, hanem hazautazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Brüsszelnek egy nagy haditerve van, de azonnal jött rá egy vétó

Az Ukrajnában dúló háború nyomán az Európai Unió kénytelen szembenézni a tagállami hadseregek kapacitáshiányával, ami akadályozza a Kijevnek nyújtott segítséget. Az EU ezért felgyorsította a védelmi ipar megerősítésére irányuló kezdeményezéseit, melyek középpontjában a közös fegyverbeszerzések és a magántőke bevonása áll. A finanszírozást illetően szakértők egy közös uniós kötvénykibocsátást javasolnak, ám Németország azonnal megvétózta a tervet az uniós csúcson. Azonban az Európai Bizottság nem tett le az újabb közös adósságfelvételről és Berlin sem tűnik meggyőzhetetlennek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×