eur:
394.75
usd:
367.06
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Csang Csing, a magyar gyorskorcsolya-válogatott kínai tanácsadója a csapat edzésén a debreceni Főnix csarnokban 2013. március 4-én. Debrecenben március 8. és 10. között rendezik meg a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságot.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem lesz vége egyhamar a rövid pályás gyorskorcsolyás balhénak

A vérig sértett kínai edzőnő még mindig sír tanítványa "F.cking China"-ja miatt.

Kínában járva reptéri bosszankodásának meggondolatlan poszttal adott hangot az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó Burján Csaba. A posztot ("F.cking China") később törölte és bocsánatot is kért az "aranypengések" kínai edzőjétől, Csang Csingtől, közismert nevén Linától. A történetnek azonban - mint az a Bors cikkéből kiderül - nem lesz egyhamar vége.

"Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok is, rasszista megjegyzést tegyen Kínára. Felajánlottam a lemondásomat" - nyilatkozta feldúltan Lina a kínai CGTN televíziónak. Lemondását azonban a magyar szövetség nem fogadta el, sokkal inkább marasztalja őt, Bánhidi Ákos edző-csapatvezető pedig úgy döntött, átmenetileg száműzi a csapattól Burján Csabát, a szövetség pedig fegyelmi eljárást is indít a korcsolyázóval szemben.

Bánhidi Ákos a saját szavaival is elmondta a lapban, mit gondol a történtekről. "Nem szabad elmenni a történtek mellett, de most az a legfontosabb, hogy a magyar válogatott helyszínen maradt versenyzőit megóvják a fejleményektől" - mondta, utalva arra, hogy a korcsolyázók Kínában most mind együtt vesznek részt versenyen.

"Itt van velünk Lina, aki szerencsére már egyre kevesebbet sírdogál.

Egyelőre kérdéses, hogy milyen munkát vé­gez itt a csapat mellett, óránként változik a helyzet" - jelentette a helyszínről a magyar edző.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×