eur:
394.74
usd:
366.98
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Burján Csaba (b) a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság 500 méteres selejtezőjében Szófiában 2019. március 8-án. Jobbról a koreai Li Dzsune Szeo.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Balhé a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál, fegyelmi indult

Le akar mondani a sikercsapat kínai edzője, mert az egyik olimpiai bajnok sértő megjegyzést tett hazájára.

Hétfőn a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott Nagojából a világkupa-sorozat következő állomására, Sanghajba utazott. A repülőtéri várakozás pillanatait és a hatalmas tömeget örökítette meg Burján Csaba, és ehhez egy Kínát sértő mondatot írt Instagram-oldalára. E posztot látva benyújtotta lemondását Csang Csing Lina, a csapat kínai vezetőedzője - írta a Nemzeti Sport Online.

„Nem tudom tolerálni, hogy egy magyar gyorskorcsolyázó, aki ráadásul olimpiai bajnok, rasszista megjegyzést tegyen Kínára. Felajánlottam a lemondásomat” – mondta a kínai CGTN televíziós társaságnak Csang Csing Lina, aki megdöbbentőnek és felháborítónak tartja Burján Csaba megnyilvánulását.

A közösségi oldalról már törölte a posztot a versenyző, és helyette bocsánatkérő posztja látható.

A sportági szövetség is lépett az ügyben.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöksége a válogatott versenyző sportolóhoz méltatlan megnyilvánulásáért elnézést kért.

A vezetőedző lemondását nem fogadta el, vele tárgyalásokat kezdeményez. Burján Csaba az esetet követően bocsánatot kért Csang Csing Linától - közölték.

Bánhidi Ákos csapatvezető döntése értelmében Burján Csaba nem lép jégre a sanghaji világkupaversenyen, hazautazik.

Az elnökség úgy határozott, hogy a csapatvezető kérelmére Burján Csaba ellen fegyelmi eljárást indít.

Annak végeredményéről tájékoztatják a közvéleményt.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×