eur:
396.3
usd:
369.79
bux:
71915.46
2024. július 2. kedd Ottó
A német túraautó-bajnokság (DTM) magyarországi versenyhétvégéje második, vasárnapi futamának mezőnye a mogyoródi Hungaroringen 2018. június 3-án.
Nyitókép: MTI / Balogh Zoltán

Véget érhet a Hungaroring magyarországi hegemóniája

Már tervezgetnek Nyíregyházán egy több funkciós autó-motorsport központot a Nemzeti Sportközpontok megbízásából.

Magyarországi versenytársa lehet a Hungaroringnak, Nyíregyházán terveztet az MNSK egy multifunkciós technikaisport-központot 215 millió forintért két céggel, a Truck Race Promotionnel és a Katona Mérnöki Szolgáltatóval egy nyílt tender alapján - írja a Napi.hu.

Az ajánlatkérő Nemzeti Sportközpontok (MNSK) azzal indokolja a beruházás szükségességét, hogy a mogyoródi Hungaroring már nem elég, az ország keleti felébe is kell egy hasonló, minden igényt kielégítő, XXI. századi központ.

Az elvárások:

  • a Nemzetközi Automobilszövetség szerint minősített Grade 6R versenypálya, de további feladat az FIA Grade 2 minősítésnek való megfelelés lehetőségének a vizsgálata
  • nemzetközi gokartpálya és vezetéstechnikai központ,
    offroad és salakmotorközpont.

A létesítményben lesz hotel, étterem és konferencia-központ is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Esik a forint, 396 felett az euró

Esik a forint, 396 felett az euró

A hétvégi francia választási eredmények hatására hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A forint gyengülésében és az OTP Bank árfolyamának esésében a kormány további extraprofitadó intézkedéssel kapcsolatos ma reggeli jelzése is szerepet játszhat. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×