eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Sorsoltak az asztalitenisz csapat Európa-bajnokság selejtezőjére

Vasárnap Luxemburgban megtartották a 2021-es kolozsvári asztalitenisz csapat Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását, a magyar férficsapat Finnországgal és Skóciával, a női együttes pedig Svédországgal és Szlovákiával kerül azonos csoportba.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idei Európa-bajnokság eredményei alapján a női csapat az A-osztályba 3. csoportjába került. Itt a válogatottak oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással, az első mérkőzést jövő ősszel, október 13-án rendezik. A csoportból az első kettő közvetlenül kijut a 2021-es Eb-re, a harmadik a selejtező második szakaszában teheti ezt meg.

A férfiválogatottat a B-osztályba sorolták, ahol a finnekkel és a skótokkal küzd meg a továbbjutást jelentő két helyért az október 17-18-i hétvégén. Mindegyik csapat egyszer játszik a másik kettővel. A B-osztály csoportelsői és másodikjai az A-osztály csoportharmadikjaival kiegészülve folytatják a selejtező második szakaszában. Innen a csoportok első és második helyezettjei jutnak ki az Eb-re, ahol 24-24 férfi és női csapat vesz majd részt.

A címvédő német férfi- és román női válogatottnak nem kell selejtezőt játszania.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×