eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Telki, 2019. október 17.A 2019-es U17-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon részt vevő magyar válogatott tagjai a telki edzőközpontban 2019. október 17-én. Az alsó sorban balról jobbra: Orosz Donáth, Ominger Gergő, Komáromi György, Zuigeber Ákos, László Dávid, Kata Mihály, Kosznovszky Márk, Major Sámuel, Posztobányi Patrik, Buna Gábor, Molnár Rajmund és Németh András. A középső sorban balról jobbra: Belvon Attila pályaedző, Thurzó Balázs csapatorvos, Selyem István fizióterapeuta, Szigeti György erőnléti edző, Kövesfalvi István kapusedző, Preisinger Sándor, a magyar válogatott szövetségi edzője, Szekeres Adrián videó elemző, Schuth Gábor erőnléti edző, Smeló Dávid fizióterapeuta, Bokor Péter sajtófelelős, Páll Áron csapatmenedzser és József Tamás sportfelszerelésért felelős. A felső sor balról jobbra: Hosszú Zétény, Tóth Borisz, Sipos Gábor, Vaits Marcell, Megyeri Gábor, Horváth Milán, Balogh Botond, Hegyi Krisztián, Baráth Péter, Mester Csaba és Hajdú Roland. A vb-t október 26. és november 17. között rend
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Ezúttal sem tartotta meg előnyét az U17-es válogatott

A magyar válogatott hiába vezetett két góllal, végül 2-2-es döntetlent játszott az ausztrál csapattal kedden a Brazíliában zajló U17-es labdarúgó-világbajnokságon.

Az első percekben egyértelműen az ausztrál együttes irányította a játékot, a megilletődötten kezdő magyarok sokszor csak másodpercekre tudták megtartani a labdát a sok pontatlan passz miatt. Preisinger Sándor tanítványai rendre hosszú, mélységi indításokkal próbáltak támadást kezdeményezni, de ezek közül szinte egy sem ért célba. Ennek ellenére egy szabadrúgást követően Baráth Péter fejesével a magyarok kerültek előnybe, a bekapott góltól pedig érezhetően megzavarodott az ellenfél, ugyanis ezt követően az ausztrál kapusnak nagyot kellett védenie, majd a videózás után kezezés miatt megítélt büntetőnél már ő sem tudott segíteni, Zuigéber Ákos a bal alsó sarokba lőtte a 11-est. Kétgólos hátrányban magához tért a rivális, amely hiába futballozott veszélyesebben, balszerencséje volt, mert a magyarokat két fejesnél is a kapufa mentette meg, illetve a szünet előtt lesgólt szereztek az ausztrálok, de az is csak centiken múlt.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első, csak pillanatokig volt a labda a magyaroknál, akiket teljesen beszorított az ausztrál csapat, amely azonban nem találta a selejtezők alatt megszokott szervezett védekezés ellenszerét. Hiába játszott óriási fölényben Ausztrália, még lövésig is csak elvétve jutott, Hegyit pedig egyáltalán nem tudta tesztelni. A szigetországiak aztán a kezezés miatt - videózás után - megadott 11-esből már betaláltak, nem sokkal később pedig akcióból is eredményesek voltak, így megérdemelten egyenlítettek. Az utolsó negyedórában ugyan legalább időnként kiszabadult a szorításból a magyar csapat, de nagyobb lehetőségei az ausztráloknak voltak, akik az első játékrész hajrájához hasonlóan ismét lesről találtak be, a többi alkalommal pedig Hegyi védett bravúrral, így maradt a döntetlen.

Ez azt is jelentette, hogy a két forduló után százszázalékos Nigéria továbbjutott a csoportból, az afrikaiakat Ecuador követi három ponttal, az ausztráloknak és a magyaroknak egy-egy pontjuk van, előbbiek jobb gólkülönbségükkel állnak a harmadik helyen. A pénteki zárókörben a magyarok Ecuadorral találkoznak.

A 24 csapatos tornán a hat négyes csoportból az első kettő mellett a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×