eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Märcz Tamás szövetségi kapitány a magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban a csoportmérkőzések megkezdése előtti napon, 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nem teszi tönkre most a játékosait Märcz Tamás

A magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai csütörtök óta újabb több napos összetartáson vesznek részt a nemzeti együttes szakmai stábjának irányításával. Märcz Tamás szövetségi kapitány szerint hasznos taktikai elemeket tudnak gyakorolni.

Kedd-szerda este a magyar férfi vízilabda-válogatott játékosai jellemzően még meccset játszottak, csütörtökön már jelenésük volt a nemzeti csapat edzőtáborában, ahol különböző frissességű játékosokkal találkozott a szövetségi kapitány.

"Az OSC és a Ferencváros szerdán játszott mérkőzést, a szolnoki játékosok egy nappal előtte, ők tehát egy kicsit frissebbek, két olyan játékos van, aki kipihenten érkezett" - mondta el az InfoRádióban Märcz Tamás szövetségi kapitány, aki úgy döntött, az eredeti tervektől eltérve nem péntek-vasárnap tartják ezt az összetartást, hanem csütörtöktől szombatig, de az edzések számában (négy) nincs változás.

Elsőnek rögtön egy regeneráló vízi és szárazföldi edzéssel kezdtek, de a folytatásban sem a fizikumra hat a munka.

"Inkább fejben kell nagyon odafigyelniük, koncentrálniuk kell nagyon sokat, hiszen taktikai dolgok vannak előtérben"

- árulta el a kapitány.

Úgy látja, a magyar bajnokságnak és a nemzetközi kupáknak eléggé jó ritmusa van, úgyhogy ebben sem szenvednek hiányt a játékosok, de vannak olyan játékosok, akik nem tudnak a csapatukban megfelelően kibontakozni.

"Szeretném látni őket a saját magunk által vezényelt edzéseken, megnézni, hogyan reagálnak, alkalmazkodnak ilyen rövid idő alatt a taktikai utasításokra"

- mondta el, miről is szól számukra ez a pár nap.

Összességében úgy látja, a válogatott játékosok számára felüdülés az edzőtábor.

A válogatottba visszatért Hosnyánszky Norberttel kapcsolatban elmondta, "nem esett vissza igazából", olyan játékosnak tartja, aki oda tudja hegyezni a formáját, ahová időben a legjobban szükség van, ráadásul több poszton is bevethető, jobb oldalon, bal oldalon és védekező pozícióban is.

Ősszel Világliga-meccs, januárban Budapesten Európa-bajnokság vár a válogatottra. A közelgő feladatokról Märcz Tamás elmondta, a novemberi egy szem Világliga-mérkőzést a lehetséges mértékig edzésre fogja használni, nem is lesz rá mind a húsz, most meghívott játékos benevezve. Ezt követően még szintén novemberben lesz egy kétnapos gyakorlás, de ez a rövid terminus nem zárul mérkőzéssel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×