eur:
392.32
usd:
362.14
bux:
71909.74
2024. július 8. hétfő Ellák
Anthoine Hubert-nek, a BWT Arden francia versenyzőjének kettétört autóját szállítják el a spa-francorchampsi pályáról a Forma-2-es sorozat megszakított futamán a belgiumi Stavelotban 2019. augusztus 31-én, miután a 22 éves versenyző a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd a pályára visszasodródó autójába belerohant az amerikai Juan Manuel Correa. Hubert a kórházban belehalt sérüléseibe, Correa túlélte a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Remko De Waal

A kómában fekvő autóversenyző felébresztésére készülnek az orvosok

Az amerikai Juan Manuel Correát, aki részese volt a francia Anthoine Hubert halálos balesetének három héttel ezelőtt a Forma-2-es sorozat belgiumi futamán.

A londoni kórház tájékoztatása szerint a 20 éves autóversenyző már nincs kritikus állapotban, de továbbra is az intenzív osztályon kezelik, és beletelik néhány napba, amíg teljesen visszanyeri az öntudatát.

Rövidden a tragédia után az ecuadori születésű Correa négyórás műtéten esett át, amely mindkét törött lábát érintette. Ezután komplikációk léptek fel, akut respirációs distressz-szindrómát (RDS), vagyis súlyos légzészavart diagnosztizáltak nála, így idáig mesterségesen lélegeztették.

A maradandó károsodás elkerülése végett mihamarabb újra meg kell műteni a lábát, ehhez azonban pillanatnyilag még túl gyenge a tüdeje.

Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 8. 09:14
×
×
×
×