eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Anthoine Hubert francia Forma-2-es autóversenyző búcsúüzenetekkel teleírt portréja a spa-francorchampsi pályán a belgiumi Stavelotban 2019. szeptember 1-jén. Az előző estén a BWT Arden 22 éves versenyzője a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd a pályára visszasodródó autójába belerohant az amerikai Juan Manuel Correa. Hubert a kórházban belehalt sérüléseibe, Correa túlélte a balesetet.
Nyitókép: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

Kiderült, hogyan történt a tavaly nyári halálos Forma-2-baleset

2019 augusztusában Anthoine Hubert életét vesztette egy nagy ütközésben a Forma-2-es versenysorozat spái állomásán.

Anthoine Hubert a futam második körében nekicsapódott a gumifalnak, majd szerencsétlenségére a pályára visszasodródó autójába teljes sebességgel belerohant Juan Manuel Correa. Az ütközés következtében Hubert kocsija kettétört. A versenyzőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni az életét. Correának mindkét lába eltört, és a gerincvelője is megsérült, sokáig kómában tartották. A balesetben még két autó volt érintett.

A Nemzetközi Automobil Szövetség most zárta le az eset vizsgálatát. Megállapították, hogy a balesetnek nem volt felelőse, az érintett pilóták minden tőlük telhetőt megtettek, hogy elkerüljék az ütközést, és a pálya körül dolgozó személyzet is azon volt, hogy a lehető leggyorsabban jelezzék a veszélyt - írta az Index a FIA jelentése alapján.

A balesetet kivédhetetlen események sorozata okozta, nem volt egyetlen kiváltó ok.

Hubert 262 km/órás sebességgel haladt, amikor megpróbálta elkerülni a Ralph Boschunggal való ütközést, de a jobb hátsó kerekét mégis eltalálta. Ezután az autó a gumifalnak csapódott, 216 km/órás sebességgel, az ütközés maximális ereje 33,7G volt.

A gumifalról a pályára visszapattanó kocsiba közel merőlegesen ütközött bele Correa 218 km/órás sebességgel, ettől Hubert kocsija "kilőtt", álló helyzetből 105,4 km/órás sebességre gyorsult fel.

A két autóban 65,1G-s és 81,8G-s erőt mértek az ütközés pillanatában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×