eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Olekszandr Zubkov (b), a Ferencváros második góljának szerzője (j2) ünnepel csapattársaival, Danilo Ihnatenkóval és Ihor Haratyinnal a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a bolgár Ludogorec ellen játszott mérkőzésen Budapesten, Groupama Arénában 2019. július 10-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Veretlen vendég maradna Barcelonában is az FTC

Eljött a nagy nap, amiről a Ferencváros szurkolói az elmúlt években (és különösen a Vidi tavalyi menetelése idején) álmodoztak: a nemzetközi kupák csoportszakaszában szerepel a zöld-fehér gárda. Ellenfele ma este kilenc órától az Espanyol lesz Barcelonában, az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. A négyes másik mérkőzését a Ludogorec és a CSZKA Moszkva vívja.

Nyilván lehetne citálni a példákat a Ferencváros 2019-2020-as nemzetközi szereplésének állomásairól, idegenbeli helytállásokról, megérdemli a csapat annak kiemelését, hogy vendégként az eddigi négy mérkőzésén veretlen maradt, de az is tény: a spanyol La Liga egyik középcsapata lesz az ellenfél.

Tegyük hozzá: egy olyan gárda, amely semmivel sem erősebb, mint a Dinamo Zagreb, amely ellen bravúros döntetlent harcolt ki a Fradi, ne titkoljuk, azért jó adag szerencsével. Így aztán a realitás ma estére a tisztes helytállás, miközben nyilván egyetlen csapat sem úgy megy fel a gyepre egy mérkőzésre, hogy itt úgyis kikapunk.

A magyar klubok az elmúlt időszakban csak nagy ritkán voltak a topligás klubok méltó vetélytársai az európai kupaporondon (a legutóbbi bravúr a Girondins Bordeaux-t kiejtő Videotoné Marko Nikolics első szezonjában), talán ezért is fontos hangsúlyozni, fontos lenne, hogy a Ferencváros nemzetközi brigádja ne ijedjen meg az ellenféltől.

Szergej Rebrov edző nem számíthat a találkozón a szlovák Škvarkára, s

csak az utolsó órákban dől majd el, hogy a legutóbbi válogatott mérkőzésen megsérülő Lovrencsics Gergő játszhat-e.

Ezt leszámítva az ukrán edző alapcsapata fog kezdeni, három magyarral, Dibusz Dénessel, Sigér Dáviddal és Varga Rolanddal.

Az Espanyol háza táján nagy a készülődés, hosszú idő után tér vissza a csapat a nemzetközi kupaporondra. A kapus, a Real Madridot is megjárt, 2014-ben BL-győztes Diego Lopez hosszú interjút adott a Marcának, amelyben nagyon udvariasan beszélt a Ferencvárosról, kiemelve múltját, hagyományait és játékerejét. A kék-fehér barcelonai klub a 2006-2007-es idényben szerepelt legutóbb az európai kupaporondon, akkor a döntőig jutott, ahol kikapott a Sevillától.

A mostani bajnoki idényben négy forduló után a tizenhetedik helyen áll, nem kezdte jól az idényt. Az első három találkozóján nyeretlen maradt, vasárnap ellenben megverte idegenben a még nála is hátrább álló Eibart.

A 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×