eur:
392.89
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kapás Boglárka a női 200 méteres pillangóúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 25-én. Kapás Boglárka aranyérmet nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba: öt vb-arany az öt vb-arany

Öt aranyéremmel zárták a magyar úszók a kvangdzsui vizes világbajnokságot. Sós Csaba szövetségi kapitány értékelt.

"Azért öt vb-arany az öt vb-arany" – Sós Csaba nagy sikernek értékelte a kvangdzsui vizes világbajnokságot. És bár a medencében nyert 4 érem elmarad a budapesti 8 éremtől, ezek azért mind aranyak.

Az éremtáblán harmadiknak lenni az amerikaiak és ausztrálok mögött, nem egy rossz teljesítmény,

emelte ki, hozzátéve, számos sportolónk döntős volt, négy váltónk pedig megszerezte a biztos kvótát az olimpiára.

"A fiatalok tovább lépnek előre, ebből a csúcspont Milák Kristóf volt, de Németh Nándi is hozta magát, és Kapás Bogi egészen varázslatos volt. Nem mindenkinek sikerült jól ez a vb, találhatnék hibákat is, de összességében nagyon elégedett vagyok" – fogalmazott az InfoRádiónak Sós Csaba.

A történetet pedig Hosszú Katinka foglalta keretbe, aki két aranyat gyűjtött be Kvangdzsunban – jegyezte meg a szakember, az úszónő 400 vegyesen nyújtott teljesítményét nagyon nagy produkciónak nevezve.

Sós Csaba attól nem tart, hogy Milák Kristóf ne "maradna a földön". Olyan fiatalembernek tartja, aki nagyon szeret versenyezni, és akinek most már megvan a felkészültsége is ahhoz, hogy bátran induljon minél több versenyen és jó eredményeket érjen el. Kapás Boglárkával kapcsolatban megjegyezte, "ilyen, amikor nagyon jól sikerül a kirándulás", és úgy sejti, tovább fogják forszírozni esetében a 200 méter pillangót.

Kenderesi Tamás incidensével kapcsolatban végezetül úgy fogalmazott, egyetért az úszó nyiatlkozatával, aki a szexuális zaklatás vádját visszautasította, azt azonban elismerte, hogy helytelenül járt el, és a helyi értékrend normáit mesértette, amikor hozzáért egy koreai táncoslány fenekéhez, aki emiatt feljelentette. "Mindenesetre hamar elengedték, és köztünk van", tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×