eur:
392.89
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Szilágyi Áron nagy előnyről kapott ki

A kétszeres olimpiai bajnok kardozó nem jutott be a 16 közé a budapesti vívó-világbajnokságon.

Szilágyi Áron 15:11-re nyert a főtábla első fordulójában, de a második asszóját elveszítette. A kétszeres olimpiai bajnok a japán Josida Kentóval szemben maradt alul 15-14-re, úgy, hogy előtte öt tussal vezetett.

Szatmári András és Gémesi Csanád még versenyben van.

Előbbi, a két évvel ezelőtti világbajnok a grúz Miheil Mardaleisvilit győzte le az első körben, aztán a koreai Kim Dzsun Hót verte izgalmas csatában. Gémesi a belga Arne De Riddert győzte le a 64 között, aztán az athéni olimpiai bajnok Aldo Montano sem jelentett akadályt.

A két magyar így a legjobb 16 között jár. Gémesi legközelebb délután 3-kor lép pástra, az amerikai Eli Dershwitz ellen, míg Szatmárira az orosz Resetnyikov vár 15:20-tól.

Decsi Tamás már kiesett az első körben.

Női párbajtőrben Nagy Kinga a 16 közé jutott, legyőzve az esélyebb, a világranglistán negyedik Csoj In Dzsongot. A csapatban olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, egyéniben Ázsia-bajnok dél-koreai vívó számított egyértelmű esélyesnek, a magyar párbajtőröző azonban koncentráltan és bátran vívott. Az asszó jelentős részében az ázsiainál volt az előny, de mindig csak egy tussal, és Nagy rendre képes volt egyenlíteni. A harmadik szakasz utolsó percében, amikor már egyre nőtt a feszültség, a magyar vívó keze nem remegett meg, határozottan szúrt, 10-10 után átvette a vezetést, és végül három tus különbséggel győzött.

A 16 éves Muhari Eszter a tavalyi Európa-bajnokkal, Katrina Lehisszel találkozott a legjobb 32 között. Az asszót végig az észt vívó irányította, 0-2 és 1-3 után a magyar párbajtőröző még fel tudott zárkózni egy tusra, de utána folyamatosan nőtt a különbség. Lehis türelmesen kivárta a lehetőségeket és határozottan indította akcióit, sorozatban érte el az egylámpás találatokat, és végül kilenc tus különbséggel nyert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×