eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
A ferencvárosi Tokmac Nguen (j2) és Jordan Ikoko (j), a bolgár Ludogorec játékosa vitatkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában játszott mérkőzésen Budapesten, Groupama Arénában 2019. július 10-én. Ferencváros – Ludogorec 2-1.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Keserü-pillanatok várnak a Ferencvárosra

Egygólos előnnyel kezdi ma este a Ferencváros a Ludogorec elleni visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. A zöld-fehérek kedd reggel elutaztak a mérkőzés színhelyére, Razgradba, ahol este már edzettek is.

Egészséges önbizalommal várják a Fradi játékosai a találkozót. Szergej Rebrov vezetőedző szerint a 2-1-es eredmény, amelyet elértek, kicsit hasonló ahhoz, mintha 1-1-gyel kezdenének, de mégis előnnyel rajtolnak. Az ukrán tréner úgy véli, továbbra is 50-50 százalék a továbbjutási esélye a két csapatnak.

Dibusz Dénes, a csapat kapusa arra számít, hogy a Ludogorec teljesen más arcát mutatja majd, mint a Groupama Arénában,

sokkal intenzívebben fog támadni.

A bolgár csapat várhatóan kiegészül majd a román válogatott csatárával – a legutóbbi három bolgár bajnokság kiemelkedően leggólerősebb játékosával –, Claudiu Keşerüvel. A nagyváradi születésű, de a mi nyelvünket még csak nem is törő támadó főszerepet játszott a hónap első felében a bolgár Szuperkupa megnyerésében és az első bajnoki fordulóban aratott győzelemben is. Szintén új ember lehet a budapesti meccshez képest a madagaszkári válogatott Anicet Abel Andrianantenaina, aki nem ment szabadságra az Afrikai Nemzetek Kupája után, hanem azonnal csatlakozott klubtársaihoz.

A Ludogorec 2018-ban és 2019-ben eddig hat félidőt játszott magyar csapatok ellen a nemzetközi kupákban, mindegyikben csalódást okozott a támadójátékával.

Ugyanakkor az elmúlt három kiírásban a selejtezőkben, egyetlen mérkőzés kivételével, mindig olyan eredményt ért el, ami most elég lenne a továbbjutáshoz. Ám az az egy meccs éppen a Vidi, a magyar bajnok elleni volt.

A razgradi mérkőzés ma 19.30-kor kezdődik, az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×