eur:
393.02
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Monaco, 2016. augusztus 25.Marozsán Dzsenifer, a francia Olympique Lyon magyar származású német válogatott futballistája, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA Év Játékosa és Év Női Játékosa díjainak átadási ünnepségen Monacóban 2016. augusztus 25-én. Marozsán a díj egyik jelöltje volt. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)
Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Jó hír érkezett Marozsán Dzseniferről

Marozsán Dzsenifer pályára léphet a német női labdarúgó-válogatott szombati negyeddöntős mérkőzésén a Franciaországban zajló világbajnokságon.

A 27 éves magyar származású középpályás egyik lábujja a német csapat első vb-mérkőzésén, Kína ellen tört el, így kihagyta a csoportkör további részét és a nyolcaddöntőt is.

Marozsán kedden már edzésbe állt, pénteken pedig Martina Voss-Tecklenburg szövetségi kapitány azt mondta,

a futballista pályára fog lépni Rennes-ben a svédek ellen.

"Azt még később döntjük el, hogy a kezdőben, vagy csereként beállva jut majd lehetőséghez" - nyilatkozta a szakvezető.

Az olimpiai bajnok németek Marozsán nélkül is százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül nyerték meg négyesüket, majd 3-0-s sikerrel jutottak túl Nigérián a legjobb 16 között.

Marozsán visszatérése nagy erősítés lenne a német válogatottnak, a középpályás ugyanis remek formában futballozott az idényben: az Olympique Lyonnal sorozatban harmadszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, amelynek májusi, budapesti döntőjében gólt is szerzett.

Emellett Francia Kupa-diadalhoz és bajnoki címhez segítette együttesét, 2017 és 2018 után pedig újra őt választották meg a bajnokság legjobb játékosának.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×