eur:
393.2
usd:
364.1
bux:
71982.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A győztes Medveczky Erika, Csipes Tamara, Kozák Danuta és Kárász Anna (b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres döntője után a II. minszki Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Európa Játékok - Éremeső a magyar kajak-kenusoktól

A sportág magyar képviselői három aranyat és négy ezüstöt nyertek a Minszkben zajló kontinensviadalon.

A csütörtök délelőtti 500 méteres finálékban a Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső női kenupáros és a Kárász Anna, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika összeállítású női kajaknégyes győzött, Kozák Danuta pedig második lett kajak egyesben. Kora délután a 200-as döntőkben a kajakos Kozák Danuta és Birkás Balázs révén két ezüstérem volt a termés.

A délutáni 5000 méteres versenyeken pedig Kopasz Bálint arany-, Bodonyi Dóra ezüstérmet nyert, előbbi második diadalát aratta, ugyanis 1000 méteren is első lett.

A férfi kajaknégyes 500 méteren, valamint Nagy Bianka kenus 200 méteren hetedik, a női kajakkettes 200-on kilencedik lett.

Nem jött össze az éremszerzés a birkózó Dénes Mercédesznek, aki ugyan megnyerte első vigaszágas mérkőzését, de a bronzmérkőzésen technikai tussal alulmaradt az orosz Sztalvira Orsusszal szemben, így ötödikként zárt. Rajta kívül még négy magyar, Sleisz Gabriella (62 kg), Németh Zsanett (76 kg), Galambos Ramóna (57 kg) és a vigaszágon Szabó Mihály (97 kg) lépett szőnyegre, meccset nyerniük azonban nem sikerült, valamennyien kiestek.

A tornászok kifejezetten jól szerepeltek az egyéni összetett selejtezőjében, melyből Péter Sára első helyen jutott az ugrás, Vecsernyés Dávid pedig hatodikon a nyújtó fináléjába, Schermann Bianka és Székely Zója pedig összetettben döntőzhet. A magyar női asztalitenisz-válogatott pedig az elődöntőben folytathatja szereplését, miután 3-0-ra legyőzte az ukránokat a nyolc között.

A pályakerékpáros Lovassy Krisztián 11. helyen zárt scratch-ben, a tollaslabdázó Krausz Gergely a 16 között búcsúzott az izraeli Misa Zilbermannal szemben, míg az íjász Banda Árpád szétlövéssel veszítette el nyolcaddöntőjét, így kilencedik helyen zárt. A sportlövőknél Horváth Lea 1150 körös eredménnyel 29. helyen végzett a női kisöbű szabadpuska összetett számában, Pongrátz Bianka pedig 109 találattal 16. helyen zárta a női skeetesek versenyét.

Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×