eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A harmadik helyezett Márton Anna a dobogón a düsseldorfi vívó-Európa-bajnokság női kardversenyének eredményhirdetésén 2019. június 17-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Márton Anna bronzérmes az Eb-n

Márton Anna bronzéremmel fejezte be szereplését a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

A 24 éves magyar kardozó az öt tusra menő csoportasszókból hármat nyert meg, kettőt pedig elveszített, így a hiányos 64-es táblán már az első fordulóban vívnia kellett. A német Julika Funkét magabiztosan, 15-6-ra verte, majd a 32 között szoros mérkőzésen 15-13-ra győzött le egy másik németet, Anna Limbachhot. A nyolcaddöntős akadályt magabiztosan vette, 15-8-ra múlta felül a spanyol Lucia Martin-Portuguest, a negyeddöntőben pedig 15-12-re verte az olasz Irene Vecchit. A fináléért az egyéniben ötszörös Eb-győztes, háromszoros világbajnok ukrán Olga Harlannal csapott össze, akitől 15-10-re kikapott.

Márton Anna ezt megelőzően 2016-ban, a lengyelországi Torúnban ezüstöt nyert Eb-n, egy évvel korábban, Moszkvában pedig harmadik volt világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×