eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A címvédő Babos Tímea (j) és partnere, a francia Kristina Mladenovic (b) a Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova alkotta cseh kettős ellen játszott mérkőzésen a hétmillió dollár (2 milliárd forint) összdíjazású szingapúri női tenisz-világbajnokság páros versenyének döntőjében 2018. október 28-án. Babosék 6-4, 7-5-re győztek.
Nyitókép: MTI/EPA/Wallace Woon

Babosék menetelnek Párizsban

Babos Tímea oldalán Kristina Mladenoviccsal bejutott az elődöntőbe a francia nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

A második helyen kiemelt magyar-francia duó sorozatban harmadik Grand Slam-tornáján került szembe az ausztrál Samantha Stosurral és a kínai Csang Suajjal, akiket ezúttal az ötödik helyen rangsoroltak a szervezők. Tavaly a US Open elődöntőjében Babosék 6:4, 7:6-ra nyertek, míg az idei Australian Open fináléjában az ellenfél bizonyult jobbnak 6:3, 6:4-re.

A magyar-francia kettős a keddi negyeddöntőben remek kezdéssel 2:0-ra vezetett, ám ezután Stosurék sorozatban öt gémet nyertek, majd fél óra alatt szettelőnybe kerültek. A folytatásban 1:1 után Babosék váltottak ritmust, s ezúttal ők hoztak egymás után öt játékot, így egy óra elteltével kiegyenlítettek az idén átadott Simonne Mathieu Stadionban.

Az utolsó felvonásban a párosban és vegyespárosban összesen hatszoros Grand Slam-bajnok Stosur és társa 4:1-re elhúzott, majd labdája volt az 5:1-hez. Babosék azonban szépítettek, majd Csang adogatását elvették, és 4:4-re feljöttek. Innentől mind a négy játékos hozta a szerváját 6:6-ig, így jöhetett a továbbjutást eldöntő rövidítés. Ebben a magyar-francia páros 4-1-re, majd 6-2-re meglépett, s végül a harmadik meccslabdáját értékesítve jutott be az elődöntőbe. A mérkőzés 2 óra 4 percig tartott.

Babos egyesben - a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára kerülve - az első fordulóban kiesett, míg vegyespárosban Fucsovics Márton oldalán a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×