eur:
397.73
usd:
358.79
bux:
74124.34
2024. október 1. kedd Malvin
Alexandre Lacazette, az Arsenal játékosa (j), miután gólt fejelt a Valencia ellen a labdarúgó Európa-liga elődöntőjének első mérkőzésén Londonban 2019. május 2-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Este összeállhat a szenzációs négyes

Ma este eldől, hogy az európai kupák történetében példátlan módon csupán egy ország, egy bajnokság csapatai alkotják-e a döntők teljes mezőnyét. A BL-finálé két angolja után lehet az Európa-ligában is két angol. A papírforma ezt ígéri. De létezik még papírforma a mostani kupaidényben?

Az Arsenal 3-1-es győzelemmel utazhat Valenciába, a spanyol rivális elleni második mérkőzésre. Spanyol edzővel, Unai Emeryvel, akinek nem lenne újdonság az Európa-liga döntője: háromszor is megnyerte már ezt a trófeát a Sevillával.

A kétgólos előny dacára nem lesz könnyű dolga egykori klubja ellen (2008 és 2012 között a Valenciát dirigálta), mert Bellerín, Holding, Ramsey és Welbeck sérült. A várható kezdőcsapat: Leno – Mustafi, Papasztathopoulosz, Koscielny – Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolasinač – Iwobi, Mkhitarjan; Lacazette. Meglepetésre Aubameyang nincs a névsorban. A spanyoloké: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayà – Soler, Parejo, Wass, Guedes – Mina, Rodrigo. Cserisev és Kondogbia nem játszik sérülés miatt.

A Chelsea az első mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el Frankfurtban. Maurizio Sarri együttese a mostani Európa-liga-sorozatban még veretlen, jó esélye van a döntőre. A várható kezdőtizenegye: Kepa – Azpilicueta, Christensen, David Luiz, Émerson – Kovačić, Jorginho, Loftus-Cheek – Pedro, Giroud, Hazard. Az Eintracht Frankfurtba visszatér Ante Rebić: Trapp – Hinteregger, Abraham, Falette, Da Costa – Rode, Fernandes, Kosztics – Gačinović, Rebić, Jovics.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik (a londoni meccset a Sport1 közvetíti). A párharcok győztesei a május 29-i, bakui döntőben találkoznak majd.

Címlapról ajánljuk
Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

Küszöbön a hátraarc – Kína lemondhat a gazdasági világelsőségről?

A folyamatos gazdasági lassulás miatt Kína szelete a világgazdaság tortájában zsugorodásnak indulhat – mondta az InfoRádióban a Danube Institute vezető kutatója. Horváth Csaba Barnabás szerint ezzel együtt az ázsiai ország megtarthatja az Egyesült Államok mögötti második helyét a világhatalmak rangsorában, ugyanakkor az újonnan iparosodó, gyorsan fejlődő dél-ázsiai országok is egyre kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek.

Gulácsi Péter kimaradt a keretből, Angliából hívott meg újabb újoncot a kapitány

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő keretét. A névsorban ismét szerepel újonc, a nyáron Angliába szerződött Szűcs Kornél. Még nagyobb meglepetés, hogy Gulácsi Péter, aki a legutóbbi forduló után is beválasztottak a Bundesliga „Hét csapatába”, kimaradt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×