eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A ferencvárosi Varga Dénes a férfi vízilabda ob I három győzelemig tartó fináléjának negyedik, Szolnoki Dózsa - FTC-PQS Waterpolo mérkőzésén a szolnoki Vízilabda Arénában 2018. május 23-án. A Szolnok 8-7-re legyőzte a vendég Ferencvárost, így kiegyenlítette a párharcot.
Nyitókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Faragó Tamás: a vízilabdában mindig van bunyó

Felfüggesztette Varga Dénes, a Ferencváros olimpiai bajnokának játékjogát a Magyar Vízilabda Szövetség fegyelmi bizottsága, miután a játékos az OSC elleni bajnoki mérkőzésen a vízben megütötte Burián Gergelyt. Az óbudaiak játékosa ezután vérző orral szállt ki a medencéből. Faragó Tamás szerint arról is érdemes beszélni, hogy a pofont a két játékvezető nem vette észre.

„A vízilabdában mindig van bunyó” – szögezte le az esetről nyilatkozó Faragó Tamás olimpiai bajnok. Az InfoRádió állandó sportági szakértője hozzátette: ennek ellenére különbséget kell tenni a szándékos, brutális pofon és a mérkőzés hevében elkövetett durvaságok között.

Jelen esetben az történt, a világ egyik legjobb játékosa ököllel behúzott Burián Gergelynek, aminek következményeként a fegyelmi bizottság jogosan eltiltotta – összegezte Faragó Tamás, aki hozzátette: mindketten nála kezdtek vízilabdázni.

Az olimpiai bajnok szerint az esetnek volt előzménye, ami lehetett valamilyen beszólás, „ami miatt elszakadt a cérna”.

„A kellő büntetéssel le is lehet zárni az ügyet, és nem kell – szerintem – ilyen bulvár történetet faragni belőle, mert a vízilabdában mindennaposak az ilyen történések”

– fogalmazott.

Faragó Tamás úgy vélekedett, Varga Dénes tisztában van azzal, hogy megbukott, így elfogadja majd a bizottság végső döntését és vállalja a felelősséget. Szerinte a két klub megegyezése és a fegyelmi döntés alapján néhány mérkőzéses eltiltást kap a játékos, pénzbüntetésre számíthat vagy esetleg a válogatottban való szereplésért járó jutalmazás megvonásával fegyelmezik. „És az élet megy tovább” – tette hozzá.

A szakértő kiemelte:

arról is érdemes említést tenni, hogy a pofont a mérkőzést irányító két játékvezető nem vette észre.

A legegyszerűbb az lett volna, ha valamelyik bíró ott helyben négy perces kiállítással bünteti a játékost – hangsúlyozta, megjegyezve, hogy a vízilabdában továbbra is vannak olyan helyzetek, amivel foglalkozni kell.

A szerdai Ferencváros-Eger meccsen Varga Dénes nem szerepelhet. Faragó Tamás szerint csapata így is elég erős, rendelkezik elég tartalékkal, így a győzelemre a válogatott játékos nélkül is esélyes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×