eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Az aranyérmes Szabó Gabriella és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetése után  a Rio de Janeiró-i nyári olimpián a Rodrigo de Freitas Lagúnában 2016. augusztus 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ha nehezen is, de újra összeállhat a kajakos álompár

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella idén ismét összeülne Kozák Danutával, azonban egyelőre egyedül készül Tóth László edző irányításával a májusi versenyekre. A Honvéd sportolója február óta a múlt hétig az Egyesült Államokban volt.

Hat hetet töltött Tampában (Florida), számára ismerős helyszínen, ahol ezalatt három felkészülési szakaszt tudott le a Honvéd háromszoros olimpiai bajnok kajakosa, Szabó Gabriella, aki az InfoRádióban elmondta, magabiztosságot adott neki, hogy olyan helyszínen készülhetett, ahol korábbi sikereit is megalapozta.

"Nagyon jól sikerültek az edzések, mindent sikerült úgy csinálnom, ahogy korábban, illetve a kiszámítható időjárás miatt tényleg sikerült mindent a zsákba pakolni" - lelkendezett az InfoRádióban a sportnagyság.

Sok kilométere lett, sokat tudott erősíteni is, illetve minőségi munkát végeztek el, a technikára és a tempóra egyaránt odafigyelve.

Szívesen kipróbálna új partnereket a párosszámokra készülve, de azért valamit leszögezett:

"Mindenki tudja, mi jár a fejemben, kivel szeretnék újra párosozni. Nyilván összeköt minket jó pár világbajnoki cím és olimpiai arany is,

úgyhogy nem árulok zsákbamacskát, ha elmondom, Kozák Danutával szeretnék újra egy hajóba ülni" - jelentette ki Szabó Gabriella, hozzátéve, "lehet, hogy másképp fog ez alakulni".

A riói olimpia óta nem versenyeztek együtt, de tavaly újra beültek egy hajóba edzeni, és kiderült számukra, hogy "ez a hajó nem lett rosszabb, mint volt", csak Szabó bevallása szerint ő nem volt elég felkészült arra - sem fejben, sem fizikálisan -, hogy újra összeüljenek.

Nem meglepő, hogy úgy látja:

nehéz lesz most is beverekedni magát a szűk elitbe, szerinte reális cél, ha a csapaton belül az 5.-6. helyet megcsípi magának,

de ez nyilván attól is függ, hogy mekkora a különbség az első és a hatodik helyezett között.

"Boldog lennék, ha egyéniben olyat mutatnék, amivel már tudnék csapathajót menni" - foglalta össze a háromszoros olimpiai bajnok kajakos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×