eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Harry Kane, a Tottenham Hotspur (földön) és Fernandinho, a Manchester City játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a londoni Tottenham Hotspur Stadionban 2019. április 9-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Guardiola nyolcadszor is megpróbálja

Egyszerű kérdésként megfogalmazható a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzések tétje: egy vagy két angol csapat jut-e be az elődöntőbe? Az egyik párban a Premier League két élklubja találkozik, így már a sorsolás pillanatában biztos volt, hogy angol csapat jut onnan tovább. A Manchester City vagy a Tottenham mellé kerülhet a Liverpool FC, amely Portóban lép pályára.

A Manchester Citynek eddig nagyon nem ment az angolok elleni európai kupapárharcokban. Öt mérkőzésből ötöt veszített el, ezekből hármat a BL előző és mostani idényében. Sem a Liverpool, sem a Spurs ellen nem volt jó, még döntetlenre sem.

A papírforma természetesen azt ígéri, hogy ez a rossz sorozat most megszakad, Pep Guardiola legénysége favorit a Tottenham ellen.

Ugyanakkor a londoniak az új stadionjukban elért 1-0-s győzelme veszélyes eredmény: ha a Spurs csak egy gólt is tudna szerezni, a Citynek már legalább hárommal kellene felelnie a továbbjutáshoz. A két csapat 64 órán belül kétszer is találkozik egymással, ma este a Bajnokok Ligájában, majd szombaton a Premier League-ben. Mindkét mérkőzés, mindkét csapatnak nagyon fontos.

Pep Guardiola 2011-ben megnyerte a BL-t a Barcelonával, azóta a mostani a hetedik idénye a BL-ben. 2016-ig mindig eljutott legalább az elődöntőig (s nem tovább), ám a Cityvel először kerülhet a legjobb négybe. Aktuális csapatát, a Barcelonát, a Bayern Münchent és a Manchester Cityt háromszor spanyol, kétszer angol, egyszer francia csapat búcsúztatta. (Ha az AS Monaco francia.)

Harry Kane nem játszhat a sérülése miatt, s kérdéses Dele Alli játéka is. A Citynél Fernandinho játéka nem biztos, visszatér ellenben Bernardo Silva, aki kulcsembere az idei Citynek. A Tottenhamnél abban bíznak, hogy a Spurs a legutóbb nyolc idegenbeli BL-mérkőzéséből csak egyet veszített el.

A Liverpool bő egy éve 5-0-ra nyert Portóban, most nem hogy nyernie nem kell, de még egy egygólos vereség is „belefér”.

Persze Jürgen Klopp-pal az élen a „vörösök” minden tagja hangsúlyozza, hogy nem lehet kiindulni abból a mérkőzésből. Abból talán már igen, hogy 14 hónap alatt három meccset játszottak a portugálokkal, s a 270 perc alatt az FC Porto egyetlen gólt sem tudott rúgni a Poolnak. Az emlékezetes portói siker óta a Liverpool még sikerrel vívta meg a Manchester City elleni idegenbeli negyeddöntőt, ám azóta az Anfield Roadtól távol csak veszített – egészen a mostani nyolcaddöntőig, amelyben tulajdonképpen Münchenben vívta ki a továbbjutást a Bayern ellen.

A Porto két kulcsemberrel, Pepével és Herrerával kiegészül az első mérkőzéshez képest.

Mindkét mérkőzés 21 órakor kezdődik. A manchesteri találkozó (tv: M4) továbbjutója az Ajaxszal, a portóié (tv: Spíler2) az FC Barcelonával találkozik majd az elődöntőben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×