eur:
394.8
usd:
365.37
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Juraj Kucka (j2), a szlovák, valamint Kádár Tamás (b), Kleinheisler László (b2) és Kalmár Zsolt, a magyar válogatott játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a felvidéki Nagyszombatban (Trnava) 2019. március 21-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kétgólos vereséggel kezdett a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

A hazaiak mind a két félidőben a hajrában találtak be: a 42. percben Ondrej Duda révén szereztek vezetést, a végeredményt pedig Albert Rusnák állította be a 85. percben.

A magyarok, akik Szoboszlai Dominik személyében újoncot is avattak, ötödször találkoztak a szlovákokkal, két döntetlen mellett harmadszor maradtak alul.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatják.

A selejtezősorozat folytatásában Marco Rossi szövetségi kapitány csapata vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

Eb-selejtező, E csoport:

Szlovákia-Magyarország 2-0 (1-0)

  • Nagyszombat, Anton Malatinsky Stadion, 14 235 néző, v.: Vlagyiszlav Bezborodov (orosz)
  • gólszerzők: Duda (42.), Rusnák (85.)
  • sárga lap: Vavro (21.), Kucka (50.), Hamsik (77.), Skriniar (90.), illetve Kalmár (10.), Korhut (59.), Nagy (88.)

A csapatokat mindkét szurkolótábor élőképpel fogadta. A vendégdrukkerek a felső szintet pirossá, az alsót zölddé "varázsolták", a magyar trikolort megjelenítve pedig a kettő közé egy hatalmas fehér molinón az volt olvasható, hogy "erő, hűség, remény". A hazai szimpatizánsok országuk címerét feszítették ki.

Fotó: Infostart
Fotó: Infostart

A mérkőzés elején egyik csapat sem esett neki a másiknak, amolyan puhatolózó volt a játék, így az első kapura lövésre a nyolcadik percig kellett várni, de az is jócskán elkerülte a magyar kaput. Az első igazán veszélyes szituáció szintén Gulácsi kapuja előtt alakult ki, de a magyarok szerencséjére a szlovákok egyik legjobbja, Hamsik nem tudta átvenni a labdát, pedig ziccerben lőhetett volna. A magyarok ugyan nem szorultak be, azonban egyre veszélyesebbé váltak a hazai akciók, a 11. percben már Gulácsinak kellett mentenie, nem sokkal később pedig a keresztléc segítette ki a magyarokat.

Az első negyedóra után Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai sokkal jobban megszűrték a hazai támadásokat, így lehetőségek nélküli mezőnyjátékot láthatott a közönség, amelynek magyar része ekkor nem a meccsel foglalkozott, hanem Romániát és Szlovákiát szidalmazta kórusban. Tulajdonképpen eseménytelenül telt a mérkőzés a 40. percig, amikor a magyaroknak volt két ígéretes támadásuk, de mindkettő végén blokkolták a lövést a hazai védők. Ezt követően

váratlanul a szlovákok szereztek vezetést, a bekapott góltól ráadásul megzavarodtak a magyarok, akiknek így kifejezetten jól jött a szünet.

A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, kaput eltaláló lövésig viszont csak a magyarok jutottak, igaz, Dubravkának azért bravúrra nem volt szüksége.

Némi izgalmat az jelentett, hogy a magyar szektor melletti részen, ahol szintén sok vendégdrukker foglalt helyet, kisebb összetűzés alakult ki, de a biztonságiak hamar szétválasztották a feleket, majd a rohamrendőrök is bevonultak a további rendbontás megelőzése érdekében.

Rossi az újonc Szoboszlai és a válogatottban 99. alkalommal szereplő Dzsudzsák személyében egy-egy fiatal és rutinos futballistával próbálta frissíteni és támadóbbá tenni a csapatát. Bár mezőnyfölényt így sem sikerült kiharcolni, de nyíltabbá vált a magyarok játéka, melynek következtében mindkét gárda előtt több lehetőség adódott, Szalai lövésénél a szlovák kapusnak először kellett bravúrral hárítani, de veszélyes volt Orbán fejese és Dzsudzsák lövése is, ugyanakkor Gulácsinak szintén volt dolga többször is.

A hajrára teljesen kinyílt a magyar csapat, amelyben az OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Holender is szerepet kapott, de

így a szlovákok egy-egy labdavesztést követően könnyen vezethettek gyors ellentámadásokat.

Előbb les miatt még érvénytelenítették az újabb góljukat, másodjára viszont már nem tudta elkerülni a hazai sikert bebiztosító gólt Rossi együttese. A hátralévő időben ugyan próbálkozott becsülettel a magyar válogatott a szépítés reményében, de végül Dubravka néhány védéssel ezt is megakadályozta.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Jó a hangulat, felfelé vették az irányt a tőzsdék

Pozitív hangulatban telik a kereskedés az európai tőzsdéken, ezzel a régió piacai javítani tudnak a tegnapi eséshez képest. Ehhez képest az USA-ban sokkal visszafogottabb mozgásokat látunk annak ellenére, hogy a friss adatok a munkaerőpiac lassulását mutatták, ami jó hír lehet a Fed kamatvágása szempontjából. Nagyobb mozgásokra azonban nem kell ma számítani az USA-ban, hiszen a Függetlenség Napja miatt már ma is korábban zár a tőzsde, holnap pedig nem lesz kereskedés, tehát várhatóan kisebb volumenekre lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×