eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó és férje, edzője, Shane Tusup a XIX. Budapesti Nagy Sportágválasztón a Merkapt Maraton Sportközpontban 2016. szeptember 17-én.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Hosszú Katinka évi ötmillió forintot húzhat ki Shane Tusup zsebéből

Öt év múlva jogosult lesz olimpiai járadékra, és megjelölheti, melyik edzőjének járjon a juttatás.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és volt férje, az amerikai Shane Tusup a Blikk korábbi értesülése szerint Los Angelesben minden anyagi és egyéb feltételben megegyezett a válásáról. A lap szerint azonban az olimpiai járadék még összekötheti őket. Hosszú 2024-ben tölti be a 35. életévét, akkortól lesz jogosult a juttatásra, amely a három arany- és egy ezüstérme után havonta bruttó 1 167 500, nettó 776 388 forint.

Akkor nevezheti meg azt az egy vagy akár több edzőt, aki hozzá hasonlóan olimpiai járadékban részesül. Az edzői járadék a sportoló juttatásának a fele, de eloszthatja több szakember között is. Az úszónő azt is megteheti, hogy a nettó 388 ezer forintot az olimpiára őt egyedül felkészítő Tusupnak adja, de akár azt is, hogy teljesen kihagyja belőle a jelenleg profi golfozónak készülő exférjét.

Hosszú Katinka tavaly nyár óta Petrov Árpád irányításával készül, és lett rövid pályás világ- és Európa-bajnok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×