eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A francia játékosok az aranyérmekkel és a trófeával, miután győztek a női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében játszott Franciaország – Oroszország mérkőzésen Párizsban 2018. december 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Yoan Valat

A házigazdák lettek az Európa-bajnokok

A világbajnok és házigazda francia női kézilabda-válogatott a vasárnapi döntőben 24-21-re legyőzte az olimpiai címvédő Oroszországot.

Sikerével a francia válogatott - amely egy olimpiai és öt világbajnoki döntő után első alkalommal játszott kontinensbajnoki finálét - kijutott a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, míg az oroszoknak továbbra sincs Európa-bajnoki címük.

A két csapat a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpia döntőjében, illetve a mostani torna nyitómérkőzésén is találkozott egymással, mindkétszer az oroszok nyertek. Az első húsz percben a házigazdáknak két 3-0-s sorozatuk is volt, a rendkívül színvonalas első félidő végére mégsem tudtak ellépni, mert a nagyszerűen küzdő oroszok rendre felzárkóztak.

A második felvonás elején piros lappal kizárták Allison Pineau-t, mert büntetője során a labda súrolta Anna Szedojkina halántékát. A kissé szigorúnak tűnő döntést a videobírós visszajátszás megtekintését követően hozták meg a játékvezetők, a gólt viszont megadták. A franciák ezzel már három találattal vezettek, és bár az oroszok a továbbiakban is üldözték őket, a hajrában Alexandra Lacrabere sorozatban három góllal eldöntötte a finálét.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC francia kapusa, Amandine Leynaud 21 lövésből nyolcat védett, a Siófok irányítója, Estelle Nze Minko hat kísérletből négy gólt dobott.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 5. 19:01
×
×
×
×