eur:
394.78
usd:
365.41
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

A Veszprém összekerült a címvédővel

A Telekom Veszprém összekerült a címvédő francia Montpellier HB csapatával a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportjainak pénteki, bécsi sorsolásán.

A tavaszi négyes döntő résztvevői közül negyedik helyezett macedón Vardar Szkopjét ugyancsak az A csoportba csorsolták.

A magyar bajnok MOL-Pick Szeged - a többi között - a legutóbb BL-döntős francia HBC Nantes és a bronzérmes Paris Saint-Germain társaságában a B csoportba került.

A két magyar csapat nem kerülhetett azonos nyolcasba.

Menetrend

Az A és a B csoport első hat-hat helyezettje jut a rájátszás első fordulójába, ahol a két csoportelsőnek nem kell pályára lépnie. A kieséses szakasz első köréhez két együttes csatlakozik még a gyengébb együtteseket felvonultató C és D csoportból.

A negyeddöntőben aztán a hat párharc győztese, valamint az A és B csoport első helyezettje szerepel majd.

A négyes döntőt jövő tavasszal ismét Kölnben rendezik.

Óriási küzdelemre számít Csík Zoltán

"Azt gondolom, nagyon masszív csoportba kerültünk, nagyon sok jó mérkőzés és óriási küzdelem lesz. A bajnoknak mindenkit meg kell vernie. Nyilván a Veszprém-szurkolóknak is ez az elvárásuk" - nyilatkozta Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója a sorsolást közvetítő Sport Televízióban.

Hozzátette, nyolcasukban nincs gyenge csapat.

Szögi Nándor harmadik-negyedik helyet jósol

"Első ránézésre nem kerültünk olyan csoportba, ami megoldhatatlan feladat elé állítana minket. Úgy gondolom, jó esélyünk van, hogy jó helyen végezzünk a csoportban" - mondta Szögi Nándor, a Pick Kézilabda Zrt. operatív igazgatója.

Mint kifejtette, a harmadik-negyedik helyre várja a Szeged csapatát, a csoport esélyesének a német és a francia bajnokot, valamint a Nantes együttesét tartja.

"Vegyes a csoport, mert vannak kiemelkedő csapatok, és olyanok is, amelyekkel szemben hozható az idegenbeli találkozó is" - fejtegette. Szögi emlékeztetett, hogy a bajnoki cím ellenére viszonylag jelentős átalakuláson megy át a Szeged, hiszen több kulcsjátékos távozott, és hatan érkeztek a helyükre, ennek ellenére optimisták az eredményes szezonkezdet kapcsán.

A férfi BL csoportbeosztása

A csoport: TELEKOM VESZPRÉM, Vardar Szkopje (macedón), Vive Kielce (lengyel), Barcelona (spanyol), Meskov Breszt (fehérorosz), Montpellier HB (francia), IFK Kristianstad (svéd), Rhein-Neckar Löwen (német)

B csoport: MOL-PICK SZEGED, Paris Saint-Germain (francia), PPD Zagreb (horvát), Flensburg-Handewitt (német), Skjern HB (dán), Motor Zaporizzsja (ukrán), Celje PL (szlovén), HBC Nantes (francia)

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×