eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A magyar férfi kézilabda-válogatott ünnepel, miután 29-24-re legyőzte Szlovénia csapatát a Magyarország - Szlovénia kézilabda világbajnoki selejtező első mérkőzésén a szlovéniai Koperban 2018. június 9-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Vranjes: nagyon büszke vagyok a csapatra!

Nagyon nehéz dolga volt a magyar férfi kézilabda-válogatottnak, hiszen számos kétperces büntetést és két piros lapot is kapott a szlovének elleni olimpiai kvalifikációs világbajnokság selejtezőjében. Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány és a csapattagok nyilatkoztak a mérkőzésről.

"Nagyon büszke vagyok a csapatra! Hatvan percen keresztül harcoltunk, nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen számos kétperces büntetést és két piros lapot is kaptunk, de Schuch Timuzsin és Székely Márton vezetésével nagyszerű volt a védekezésünk.

Ha ilyen teljesítményt tudunk nyújtani hátul, akkor jó eredményre vagyunk képesek"

- nyilatkozta a lefújás után a svéd edző.

Hozzátette, az idegenben szerzett 29 gól önmagáért beszél, majd hangsúlyozta, hogy vasárnap megkezdik a felkészülést a szerdán 19 órakor kezdődő veszprémi visszavágóra.

A mérkőzésről külön interjút adott Nagy László, aki beszélt reaktiválásáról is. A teljes cikk itt olvasható.

A Ferencvároshoz igazolt védekező-specialista Schuch úgy fogalmazott, nagyon bíztak a sikerben, különben ki sem mentek volna a pályára, azt viszont álmaikban sem gondolták, hogy ötgólos előnnyel mehetnek haza.

"A lényeg az volt, hogy végig higgadtan, nyugodtan csináltuk, amit tudunk.

A szlovénok elizgulták a végét, és hibáztak, mi viszont egyenletes teljesítményt tudtunk nyújtani.

A végjátékban is higgadtak maradtunk, a szlovénok számára viszont nagy nyomást jelentett, hogy hazai pályán játsszák az első meccset, előnyt akartak kiharcolni, de nem sikerült nekik, és ezt nem bírták el" - értékelt a beálló.

Az irányító Lékai Máté kijelentette, jó eredményt értek el, de pokolian nehéz visszavágó vár rájuk.

"Köszönjük a szurkolóinknak, hogy ennyien eljöttek, fantasztikusak voltak, szerdán is nagy szükség lesz rájuk. Összeállt a csapat: az akarat, a taktika, minden együtt volt, és a végén Székely Márton támaszt nyújtott a kapuból.

Kemény, férfias meccs volt, sok kiállítással, piros lapokkal, de ilyen várható Veszprémben is, nem féltem magunkat"

- értékelt.

A csereként beállt kapus, Székely Márton szerint a második félidőben volt egy törés, amikor - érzése szerint - a szlovénoknak "már kevés volt az oxigén, és jöttek azok a lövések, amik meg voltak beszélve, és a társaim is egyre többet tudtak segíteni".

Az 53. percben, az eredmény alakulását tekintve rendkívül fontos pillanatban a Tatabánya kapusa kivédte Vid Kavticnik hétméteresét.

"Valaki megkocogtatta a vállamat, és azt mondta: egyből, láb közé! Jókor szólt oda..."

- mesélte Székely. Hozzátette, Mikler Rolanddal együtt minden szlovén játékos lövéséből felkészültek a meccs előtt.

"Nemcsak nekünk volt nehéz, hanem nekik is, mert rengeteg magyar volt itt velünk, amit ezúttal is köszönünk. Nagyon bízom a csapatban, hogy meg tudjuk csinálni, de nem szabad elhinnünk, hogy már megvan a továbbjutás" - fogalmazott.

Út a világbajnokságig

A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

A kvalifikáció következő állomása a 2020-as, immár 24 csapatos norvég-svéd-osztrák közös rendezésű Európa-bajnokság lesz, amelynek győztese részt vehet az ötkarikás játékokon, a további két legjobb helyen végző együttes - amely korábban még nem szerzett részvételi jogot az olimpiai kvalifikációs tornára - szintén ott lehet a selejtezőn.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikusan tagja a vb-mezőnynek, és kijutott már Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Japán is. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai Bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×