eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Magosi Bálint, Vay Ádám kapus, Sofron István, Gőz Balázs és Stipsicz Bence (középen b-j) a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Szlovénia mérkőzésének végén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. A szlovén válogatott 4-1-re győzött.
Nyitókép: Kovács Tamás

Kazahsztánban folytatja a magyar válogatott sztárja

Kazahsztánban, az orosz másodosztályban szereplő Szariarka Karaganda együttesénél folytatja pályafutását Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

A 24 éves hálóőr a 2016-os szentpétervári világbajnokságot követően szerződtette az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Minnesota Wild, azóta azonban a második vonalnak megfelelő AHL-ben kétszer kapott lehetőséget, míg a harmadosztályú ECHL-ben a Quad City Mallards tagjaként 74 mérkőzésen szerepelt két szezon alatt.

Vay az MTI-nek elmondta, úgy érzi, az orosz másodosztályból, azaz VHL-ből könnyebb eljutni a legerősebb európai bajnokságba, azaz a KHL-be, mint a tengerentúlon az alacsonyabb osztályokból az NHL-be, ezért ad erre egy lehetőséget magának Kazahsztánban.

Vay - aki egyéves szerződést kötött új klubjával - áprilisban a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokságon a torna legjobb kapusa lett. A magyar válogatott az utolsó pillanatban maradt le a világelitbe jutásról, így jövőre is a második vonalban szerepel, amelynek világbajnokságát éppen Kazahsztánban rendezik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×