eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Liu Shaolin Sándor örül, miután a magyar csapat utolsó tagjaként elsőként ért célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyében, a phjongcshangi téli olimpián a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 22-én.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Elhagyja Magyarországot Liu Shaolin Sándor

Csak Spanyolországba utazik pihenni az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó a barátnőjével, a háromszoros világbajnok brit Elise Christie-vel.

Mexikóba és Thaiföldre készült pihenni Liu Shaolin Sándor a párjával, de amint a Magyar Időknek adott interjúból kiderül, mégsem jutnak ilyen messzire, csak egy hetettöltenek majd Spanyolországban.A történelmi aranyat hozó phjongcshangi téli olimpia után a montreali világbajnokság még elnyújtotta a rövid pályás gyorskorcsolyázók versenyszezonját, de kezdődik a pihenés időszaka.

"Még nem dőlt el, hogy egészen pontosan mikor kezdjük majd a felkészülést, de szerintem csak júniusban. Korcsolya viszont csütörtökön is lesz a lábamon, mert megbeszéltem a húgommal, aki még csak tizenkét éves, hogy elmegyek vele az edzésre, és kicsit beszállok hozzájuk" - mondta Liu Shaolin Sándor. Felkérésnek egyébként sincs híján, rengeteg helyre hívják a friss olimpiai bajnokokat, de ezek szerinte kellemes kötelezettségek, és az sem zavarja, hogy Budapesten már az utcán is felismerik.

"Ez a szeretet, amit folyamatosan megtapasztalunk, és az, hogy felnéznek ránk, amúgy egyfajta kiállásra is tanít bennünket. Nagyon oda kell figyelnünk a viselkedésünkre, a megnyilvánulásainkra, hogy még véletlenül se gondolhassa senki azt, olimpiai bajnokként elszálltunk magunktól. De erről nincs is szó!" - mondta a gyorskorcsolyázó.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×