eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Böde: két ilyen pofonból nem lehet felállni

Csalódottan nyilatkoztak a magyar labdarúgó-válogatott játékosai péntek este a világranglista 136. helyén álló kazahoktól elszenvedett 3-2-es hazai vereség után.

"A tegnapi sajtótájékoztatón még mosolygós voltam, a felkészülés során befogadtak a srácok, így nem volt okom a búslakodásra. Jól éreztem magam az edzőtáborban, ez a meccs viszont rosszul sikerült, így már nincs okom mosolyogni"- felelte kérdésre Otigba Kenneth, aki debütált a nemzeti csapatban.

A Ferencváros védője kiemelte, az elsődleges hiba az volt, hogy nem tudták kivitelezni Georges Leekens szövetségi kapitány taktikai elképzeléseit, ezáltal a kazahok létszámfölényt tudtak kialakítani a középpályán, emiatt pedig könnyedén megnyerték a párharcokat. Otigba egyúttal hozzátette, a lecsorgó labdákat is rendre a kazahok gyűjtötték be, ami ugyancsak megengedhetetlen ezen a szinten.

"Az első húsz percben aludtunk, gólra gólt kaptunk, két ilyen pofonból nem lehet felállni" - mondta Böde Dániel, aki szerint a szurkolók szeretetét csak jó játékkal lehet visszaszerezni, ez azonban nagyon nehéz lesz kedden a skótok elleni találkozón.

Németh Krisztán elmondta, nem erre készültek, s kétgólos hátrány után a szépítő találata jót tett a csapatnak.

"Örülök a gólomnak, hosszú idő után találtam be újra a válogatottban, de nem vagyok elégedett, szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést" - tette hozzá a csatár, aki 2015 októberében a görögök ellen volt legutóbb eredményes.

Nikolics Nemanja azt hangsúlyozta, már a tizedik percben változtatni kellett az előre eltervezett taktikán, hiszen kényszerhelyzetbe került a gárda. Kiemelte, a szünet előtt bekapott harmadik gól hatalmas hiba volt.

"Sokkal jobb lett volna, ha csak egyet kellett volna rúgni. Nyitottabb lett volna a játék, így viszont hármat kellett szerezni a győzelemhez, ami nagyon nehéz" - fejtette ki. Nikolics kitért rá, hogy a következő három napban ki kell elemezni az elkövetett hibákat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×