eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Schmitt Pál: békét hoz az olimpia

Schmitt Pál: békét hoz az olimpia

A békéhez járulhat hozzá a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli olimpia - mondta az InfoRádiónak Schmitt Pál. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja beszélt arról is, hogy nincs veszélyben az ökölvívás olimpiai részvétele, de a nemzetközi szövetség végső figyelmeztetést kapott.

Véget ért a NOB 132. ülésének második napja a téli olimpia helyszínén, Phjongcshangban, amelyről Schmitt Pál számolt be az InfoRádiónak.

Az olimpiai mozgalom fő célja, hogy egy jobb világ megteremtéséhez, a békéhez a maga sportos eszközével hozzájáruljon. Nagy dolog, hogy a pénteken kezdődő téli játékokkal hozzá tudnak járulni a Koreai-félszigeten a feszültség enyhüléséhez – mondta a NOB magyar tagja.

Ennek részeként Phjongcshangban a dél- és észak-koreai csapat közösen vonul be a megnyitón, közös női jégkorong-csapat indul, és az olimpiai faluban lévő békefal előtt közösen állnak, kérve a többi versenyzőt, hogy írják alá a falat, és nyilvánítsák ki, hogy a legfontosabb a béke.

A phjongcshangi olimpiai számos rekordot megdönt

– közölte Schmitt Pál. Nem volt még példa arra, hogy 92 ország vegyen részt a téli ötkarikás eseményen. Összesen háromezer sportoló indul, akiket 3500 edző kísér. A versenyeket 67 országban közvetítik.

A legszigorúbb doppingellenőrzés vár az olimpikonokra – emelte ki Schmitt Pál. A NOB-tag szerint zéró tolerancia van érvényben, de nemcsak az oroszokat vizsgálják kiemelten, már a magyar sportolókat is két-három alkalommal felkeresték az ellenőrök.

Erős figyelmeztetés a boksznak

A MOB tiszteletbeli elnöke beszélt arról is, hogy nincs veszélyben az ökölvívás olimpiai részvétele. Ahogy korábban kiálltak a birkózásért, most a bokszért is kiállnak majd – tette hozzá.

A NOB ülésen nem volt téma a helyzet, de a végrehajtó bizottság felszólította a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséget, hogy számoljon be a gazdálkodásról, a jogalkotásról és a bírói rendszer átláthatóságáról. Egy erős figyelmeztetést kaptak, rendet kell tenni – emelte ki.

„Nem a sportággal van gond, hanem a vezetéssel.

Nagy kölcsönt vettek fel, amit nem tudnak visszafizetni” - mondta Schmitt Pál.

Hangsúlyozta: felhívták a figyelmet, hogy egy szövetségnek, ami élvezi a NOB segítségét, be kell állnia a sorba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×