eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kiderült, kikkel játszik a magyar válogatott és miért

Kiderült, kikkel játszik a magyar válogatott és miért

A magyar labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Georges Leekens március 23-án hazai pályán mutatkozik be, az ellenfél Kazahsztán együttese lesz.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának vasárnapi beszámolója szerint négy nappal később szintén hazai környezetben Skócia csapatát fogadja a magyar válogatott. Előbbi találkozó 19, utóbbi 20 órakor kezdődik.

"Ez egy teljesen új kezdetet jelent, vagyis a múltban történtekkel már egyáltalán nem szeretnénk foglalkozni. Két teljesen eltérő stílusú csapat ellen tudjuk majd kipróbálni magunkat - alapvető szempont volt az ellenfelek kiválasztásakor, hogy minél többféle helyzetben, több játékstílus ellen derüljön ki a válogatottról, hogy mire képes" - mondta a belga szakember, akit október végén neveztek ki a válogatott élére, ám a csapat novemberi mérkőzésein még nem ő ült a kispadon.

A kapitány mindezek mellett kifejtette, hogy ezen a két mérkőzésen nem az eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy lássa, miként tudja a csapat megvalósítani az edzői stáb elképzeléseit. Szintén fontos célként fogalmazta meg, hogy a két hazai találkozón a válogatott újra találkozhat a szurkolókkal, mert fontos, hogy ők újra a csapat mögé álljanak.

"Ez viszont nem fog az ölünkbe hullani, ezt ki kell érdemelnie a csapatnak a pályán mutatott odaadással, elszántsággal, küzdeni akarással. Úgy kell játszanunk, hogy ismét büszkék lehessenek a válogatottra!" - jegyezte meg Leekens, aki szerint minden sportolóval megesik, hogy botlik, de ilyenkor úgy kell felállni a padlóról, ahogy az sportemberekhez illő és méltó.

A világranglistán jelenleg 135. kazah válogatottal eddig egyszer csapott össze a most 54. helyen lévő magyar együttes, mely 2014 júniusában 3-0-ra győzött.

A világ legrégebbi nemzeti csapatának számító skót válogatott 32. a FIFA rangsorában. Korábban mindössze nyolcszor küzdött meg egymással a két együttes, s két-két skót győzelem és döntetlen mellett négy magyar siker született. Legutóbb 2004. augusztus 18-án 3-0-ra nyertek a magyarok.

A magyar női válogatott a világbajnoki selejtezőben április 5-én a svédeket fogadja, majd négy nappal később Horvátországba utazik, előtte pedig február 27. és március 8. között a 12 csapatos Ciprus Kupa elnevezésű felkészülési tornán vesz majd részt.

Címlapról ajánljuk
A határ a csillagos ég - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben
Új EU-frakció

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×