eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Vb-győztes lett a szövetség elnöke

A kétszeres világbajnok Pető Tibor lett a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) új elnöke, mivel hétfőn az elnökválasztás céljából összehívott rendkívüli közgyűlés három évre, 2020 októberéig biztosította a bizalmáról.

"Most beszélnek a vb-siker után a sportágról, de tudjuk, hogy ez a csoda három napig tart" - utalt a sportvezető a Simon Béla, Juhász Adrián duó aranyérmére, amelyet - Kolláth Vandával kiegészülve - a kormányos kettesek vetélkedésében ért el szeptember végén a floridai Sarasota-Bradentonban. "Így volt ez 2001-ben, 2002-ben és 2005-ben is".

Pető Tibor hozzátette, elnökként fontosnak tartja a megfelelő versenyzői, majd edzői életpályamodell kialakítását, valamint azt, hogy az evezéssel - köszönhetően a hatékonyabbá váló szabadidős programoknak - a mostaninál több embert érjenek el. Hangsúlyozta, lobbierejét kihasználva igyekszik a sportág számára minél nagyobb anyagi forrást biztosítani.

A 36 éves Pető kétszeres világbajnok (2001, 2002), olimpiai ötödik helyezett (2000), jelenleg Vác alpolgármestereként dolgozik.

Az általános alelnök, Cseh Ottó bár felkerült a jelölő bizottság jelöltlistájára, napokkal a közgyűlés előtt visszalépett az elnöki jelöléstől. A jelöltlistára a szövetség szakmai alelnöke, a szintén világbajnok Varga Tamás mellé a közgyűlés elején Pető Tibor neve került fel. A közgyűlésen végül az ötvenkilenc szavazatból Pető harminchetet, Varga huszonkettőt kapott.

Pető Tibor előtt 2014 novemberétől Bényi Szabolcs volt a MESZ vezetője, de egy hónappal ezelőtt megsokasodott feladatai miatt mondott le posztjáról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×