eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kézilabda-vb: meggyőző magyar siker a lengyelek ellen

Kézilabda-vb: meggyőző magyar siker a lengyelek ellen

Megszerezte második győzelmét is a kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott: Lengyelország ellen 31-28-ra nyert, és ezzel már biztosan továbbjut a csoportjából.

A biztos továbbjutásért harcolhatott a magyar válogatott a női kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeinek 4. fordulójában. Az eddig egy győzelem mellett két vereséget elkönyvelő együttes ellenfele Lengyelország volt, ami azért is pikáns párosítás volt, mert a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen korábban évekig a lengyeleket irányította. 

Az utolsó fordulótól függetlenül a továbbjutást érő első négy helyet biztosíthatta a magyar csapat, és a tétnek megfelelően nehézkes volt a kezdés, igaz, az első negyedórában három kiállítás is nehezítette a dolgát. A vezetést csak a félidő derekán, 7-6-nál sikerült átvenni, de utána egy 4-0-s sorozattal magabiztos előnyt gyűjtött a válogatott, miközben a kapuban Bíró egyre több labdát tudott hárítani. A szünetre két gólra felzárkóztak a lengyelek (13-11), de a fordulás után hihetetlen rohamba kezdett a magyar együttes, és alig 9 perc után már nyolc góllal vezetett (22-16).

A lendületet az sem törte meg, hogy egy rosszul sikerült, sérülést okozó mozdulat után azonnal piros lapot kapott Kisfaludy. Az utolsó tíz percre már a cseresorát is beküldhette Rasmussen kapitány, s noha apadt az előnyből, végül 31-28-ra nyertek a magyarok. 

Pénteken 18 órától Csehország ellen az utolsó csoportmérkőzésen már az lesz a tét, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen léphet-e a válogatott a legjobb 16 közé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×