eur:
393.17
usd:
364.09
bux:
72070.54
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vége a túraautó-világbajnokságnak?

Vége a túraautó-világbajnokságnak?

Michelisz Norbert második helyen zárta a túraautó-világbajnokságot, miután az utolsó versenyhétvége, a Katari Nagydíj pénteki fő futamán nyolcadik helyen ért célba. A katari versenyhétvégével véget ért a túraautó-világbajnokság 13 éves története. A folytatás azonban kérdéses.

Jelenleg ismert formájában valószínűleg megszűnik a túraautó-világbajnoki sorozat. Ennek egyik oka, hogy a versenyautók túl drágák lettek – mondta Wéber Gábor, a világbajnokság korábbi versenyzője. A túraautók fejlesztése és a szabályrendszer „zsákutcának bizonyult” – tette hozzá. Annak idején gyorsabbá és vonzóbbá akarták tenni az autókat, és új gyártókat szerettek volna bevonni a sorozatba. Az egykori versenyző szerint azonban ennek az lett a következménye, hogy fenntarthatatlanná vált a világbajnokság.

A következő szezonban a WTCC várhatóan összeolvad a jóval költséghatékonyabb TCR-sorozattal – mondta Wéber Gábor. Úgy látja, az olcsóbb és fenntarthatóbb túraautózásra is van igény, ott is vannak gyártók szép számmal. Michelisz Norbert idén év elején alapított egy TCR-istállót, a Mirát, amivel meg is nyerték a csapatbajnokságot – emlékeztetett Wéber Gábor. „Ha ebbe az irányba megy tovább a sorozat jövője, akkor gyakorlatilag Norbinak nagyon jó esélyei vannak” – emelte ki a volt versenyző.

Zengő Zoltán szintén indított már csapatot a TCR-ben, így várhatóan számukra sem jelent problémát a váltás – véli Wéber Gábor. Az új sorozat azonban várhatóan nem lesz világbajnokság, csupán világkupa. Előbbi elnevezéshez ugyanis legalább két gyári csapat jelenléte is szükséges lenne, ám a jelenlegi tervek szerint az új sorozatban csupán privát alakulatok indulhatnának.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Választanak a britek - Ezek az összetevők vezettek a konzervatív mélypontig

Történelmi vereség - erre van a legnagyobb esély a csütörtöki brit választásokon. Pedig néhány évvel ezelőtt még a Munkáspárt szenvedett hosszú évekre kiható vereséget; csak hát jött a brexit, a Covid, a háború és az energiaválság, a Munksápárt pedig talpra állt, míg a kormánypárt cserélgette a kormányfőket. Az InfoRádió Gálik Zoltánt kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×