eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Három év után először nem Hosszú Katinka a legjobb

A Nemzetközi Úszó Szövetség idén megválasztotta az év legjobb vizes sportolóit.

Az év legjobb férfi úszója az amerikai Caleb Dressel lett, aki a budapesti vizes világbajnokságon megnyerte az 50 és a 100 méteres gyorsúszást, valamint Milák Kristóf előtt a 100 pillangót is, és még két váltó aranyat szerzett - írja az Origo

A nőknél

három év után először nem Hosszú Katinkát látták legjobbnak

a szavazók, hanem a svéd Sarah Sjöströmöt. Ő Budapesten három aranyérmet (50 gyors, illetve 50 és 100 méter pillangó), valamint és 100 és 200 méter gyorson egy-egy világcsúcsot is úszott. A rövidpályás Vk-sorozatban is remekelt a svéd, megnyerte a pontversenyt - éppen Hosszú Katinka előtt -, valamint úszott négy világcsúcsot.

A szinkronúszók között  a nőknél a Budapesten négy aranyat begyűjtő orosz klasszis, Szvetlana Kolesznicsenko lett év legjobbja. A férfiaknál megosztották a díjat a vegyes párosok között egy-egy aranyat nyerő orosz Alekszandr Malcev és az olasz Giorgio Minisini között.

A nyíltvízi úszóknál a francia Marc-Antoine Olivier és a brazil Ana Marcela Cunha érdemelte ki az elismerést, míg az óriás-toronyugróknál az amerikai Steven LoBue és az ausztrál Rhiannan Iffland zárt az élen.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×