eur:
393.83
usd:
363.43
bux:
71309.02
2024. július 8. hétfő Ellák
Hogy végződik Michelisz őrült éve?

Hogy végződik Michelisz őrült éve?

A világbajnoki címért ül autóba pénteken este Michelisz Norbert, aki a túraautó-világbajnokságon egy nehéz évkezdet után mindössze 6,5 ponttal van lemaradva svéd riválisa mögött.

Pechesen indult az idei túraautó-világbajnoki sorozat Michelisz Norbert számára: Marokkóban ugyan dobogóra állhatott a főfutamon, de Olaszországban az első helyért előzött, amikor Mehdi Bennani kilökte, és a hungaroringi első versenyen is ütközött.

„Ilyen rosszul még nem indult szezon számomra, és pont egy olyan évben, akkor fontos lenne minden pontot összeszedni. Nehéz helyzetbe kerültem.

Nem adom fel a világbajnoki cím reményeit, de sok szerencsével tudom a helyzetet megfordítani”

- mondta akkor.

A magyar futamok, tehát három versenyhétvége után Michelisz Norbertnek már 61 pont volt a hátránya a világbajnoki éllovashoz képest.

A folytatásban a magyar versenyző minden főfutamon dobogóra állhatott: Németországban második, Portugáliában pedig első lett.

„Úgy érzem, újra a régi vagyok, újra motivált vagyok.

Meg akarom nyerni a bajnokságot, és erre minden esélyünk megvan” - nyilatkozta a győzelem után.

Argentínában Michelisz Norbert újra győzni tudott, Kínában pedig egy biztonsági autó mögött töltött versenyen másodikként intették le. Hiába jött fel azonban a világbajnoki összetettben a harmadik helyre, mindössze 2 ponttal elmaradva az éllovastól, egy szabálytalan alkatrész miatt a Hondákat utólag kizárták a kínai versenyekről, így a magyar pilóta hátránya 2 pontról ismét 32,5 pontra nőtt.

„Kicsit magam alatt voltam, de

arra kell összpontosítani, hogy teljes erővel támadjunk”

- mondta.

Japánban Michelisz Norbert az élről indulva ismét győzni tudott a főfutamon, míg a falakkal körülvett makaói pályán a második helyen intették le, így az évadzáró katari versenyek előtt a magyar pilóta hátránya az összetettben 6,5 pontra csökkent a volvós Thed Björk mögött.

Michelisz Norbert Katarban egy túraautó-világbajnoki rekordot is megszerezhet: ha az időmérő edzésen jól teljesít, ez lehet zsinórban a hetedik első soros rajtpozíciója.

A katari időmérő edzést magyar idő szerint pénteken 12:30-tól, a versenyeket pénteken este 7:20-tól és 8:35-től rendezik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Adót emel a kormány - Ütik a forintot

Adót emel a kormány - Ütik a forintot

Kis gyengüléssel kezdte a napot a forint, miután múlt hét végén a jegyzés eltávolodott a 400-as szinttől az euróval szemben, ám gyorsan erősödésbe fordultunk, majd ismét gyengülésbe. A dollár mozgattaa forintot ma reggel is, a kormány bejelentésére, amely szerint új különadókat jelentenek be, a forint elsőre nem reagált élesen, de később megjött a gyengülés, amely elég jelentős.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×