eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Olaszország mégis ott lehet a futball-világbajnokságon?

Egy perui képviselőnő indítványa miatt a dél-amerikai ország válogatottja lemaradhat az oroszországi vb-ről. Az olaszok már reménykednek...

Olaszország már elsiratta világbajnoki álmait, a Svédország elleni pótselejtezőn kiderült, hatvan év után a squadra azzurra nélkül rendezik a legnagyobb tornát. Reménykedni persze lehet, és a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport arról ír, hogy nyílhat egy hajszálnyi esély a válogatott előtt.

A perui parlament ifjúsági és sportbizottságának elnöke dobhat mentőövet. Paloma Noceda olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely állami irányítás alá vonná az ország labdarúgó-szövetségét, ez pedig kellemetlen következményekkel járna a világbajnoki szereplést szintén pótselejtező kivívó perui válogatottra. A kormányzati beavatkozást ugyanis a nemzetközi szövetség (FIFA) szigorúan tiltja, ilyen esetben rendszerint felfüggeszti az adott nemzeti szövetség tagsági jogát, így a válogatott sem szerepelhet hivatalos mérkőzéseken.

Így jött képbe az olasz remény, amelyet persze megelőz a Peru ellen a pótselejtezőn elbukó Új-Zéland vagy a dél-amerikai selejtezőn hatodik Chile esélye. Az olasz fogadóirodák egyelőre 50 az 1-hez kínálják annak az esélyét, hogy a válogatott mégis ott lesz a világbajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×