eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Hősies aranyérmet szereztek a magyar úszók

Egy arany- és egy ezüstérmet szereztek a magyar versenyzők az egyesült államokbeli Indianapolisban zajló junior úszó-világbajnokság szerdai nyitónapján.

A győzelmet a Milák Kristóf, Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor összetételű 4x100 méteres gyorsváltó szerezte meg, amely 3:17.99 perces teljesítménnyel végzett az élen.

"A váltó mindig feldob, a csapatért könnyebb úszni, ami volt, minden benne volt ebben az úszásban" - mondta a Magyar Úszó Szövetségnek Németh Nándor, aki a váltó utolsó tagjaként az ötödik helyről indulva csapott elsőként a célba.

A vb első döntőjében, 400 méter gyorson Holló Balázs egyéni csúcsát (3:51.28) alaposan megjavítva, 3:49.97 perces idővel a második lett.

"Beosztottam az erőmet és az utolsó száz méterre alapoztam mindent. Meglepett, hogy vegyesúszóként ez így sikerült, nem gondoltam volna" - idézte őt a Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldala.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Súlyos hibát követne el az EU, ha így mentené meg az autóiparát

Az Európai Unió úgy döntött, büntetővámokat vet ki a Kínából importált elektromos autókra, válaszul a versenytorzító kínai állami támogatásokra, amelyekkel a távol-keleti ország saját autóiparát erősítette az elmúlt években. Ez a lépés nem minden európai szereplőre hat egyformán, és fennáll annak a lehetősége, hogy megegyezés helyett kereskedelmi háború robban ki az EU és Kína között. Ez pedig egy még súlyosabb döntéshez vezethet, a kibocsátáscsökkentési célok módosításához.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×