eur:
400.65
usd:
363.05
bux:
73511.29
2024. október 2. szerda Petra

Sporttörténelmet írt a magyar pilóta

Tóth Ferenc a Világjátékokon aratott sikere után a vitorlázó műrepülők világbajnokságán is aranyérmet nyert.

A magyar pilóta sporttörténelmet írt a Torunban rendezett vb-n, ugyanis

hetedik világbajnoki címét szerezte meg, egyúttal sorozatban a harmadikat.

"A Wroclawban megrendezett Világjátékok technikailag volt embertpróbáló, a toruni vb viszont mentálisan viselte meg a mezőnyt" - nyilatkozta győzelme után Tóth a Nemzeti Versenysport Szövetség tájékoztatása szerint.

A pilóta elmondta, a változékony időjárás miatt a 12 nap alatt csak négy versenyszámot tudtak teljesíteni, ugyanakkor végig készen kellett állniuk, hogy bármikor tudjanak repülni, mivel nem lehetett tudni, mikor kapnak felszállási engedélyt.

A dobogón nem Tóth volt az egyetlen magyar, az ezüstérmet Szilágyi János szerezte meg.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Végleg 400 forint fölé ütötték az euróárfolyamot?

Végleg 400 forint fölé ütötték az euróárfolyamot?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A mai műsor első részében a forintról volt szó, a magyar fizetőeszköz ugyanis igencsak megrogyott a közel-keleti eszkaláció farvizén. A témával kapcsolatban Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője volt a vendégünk. Az adás második részében magával a közel-keleti konfliktussal foglalkoztunk, Csicsmann László egyetemi tanárt, a Budapesti Corvinus Egyetem Közel-Kelet szakértőjét egyebek mellett arról kérdeztük, hogy Irán miért támadta meg tegnap körülbelül 200 rakétával Izraelt, hogy miért lehet érdekelt a Netanjahu-kormány a konfliktus kiszélesítésében, és hogy mit csinál mindeközben az Egyesült Államok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×