eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Hosszú Katinka eltűnt

Az úszónő július 31-e óta nem jelentkezett közösségi oldalán új hírrel, pedig nem ritkán naponta többször is megoszt magáról képeket.

Hosszú Katinka szerdán már versenyez Moszkvában, tehát hamarosan hallunk róla.

A budapesti vizes világbajnokságon két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerző Hosszú Katinka hétfőn utazott Moszkvába, hogy szerdán és csütörtökön részt vegyen a kilencállomásos világkupa első versenyén.

A világkupa futamait 25 méteres medencében rendezik, idén is kilencállomásos a versenysorozat, minden állomáson kétnapos a verseny.

A világkupa futamai:

Augusztus 2–3.: Moszkva

Augusztus 6–7.: Berlin

Augusztus 11–12.: Eindhoven

Szeptember 22–23.: Doha

Szeptember 26–27.: Dubai

Szeptember 30–október 1.: Hongkong

November 10–11.: Peking

November 14–15.: Tokió

November 18–19.: Szingapúr

A háromszoros olimpiai és immár hétszeres világbajnok Hosszú Katinka a viadal honlapjának adatai szerint 100 méteres hátúszásban, 200 méter pillangón, továbbá 100 és 200 méteres vegyesúszásban próbálja ki magát az Olimpiai Uszodában - írja az MTI.

Az eseményt beharangozva a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség,

a FINA hírlevelében Hosszú Katinkával kezdte a legjelesebb résztvevők felsorolását,

s megemlítette, hogy a magyar úszó a vk összetett pontversenyének a 100 ezer dolláros fődíjat kiérdemlő győzteseként áll rajthoz Moszkvában.

Rajta kívül ott van a 35 ország 130 úszóját felvonultató rendezvényen a férfiak legutóbbi rövidpályás világkupájának nyertese, az orosz Vlagyimir Morozov is, továbbá a világbajnokok sorában a friss budapesti aranyérmes dél-afrikai Chad Le Clos, illetve a nőknél mások mellett az ausztrál Emily Seebohm, a spanyol Mireia Belmonte, a jamaicai Alia Atkinson és az amerikai Katie Meili.

Az idei, nyolc állomásos vk összetett győztese már 150 ezer dollárra számíthat, s a FINA bővítette az egyes versenyszínhelyeken premizálhatók körét is. Az egyéni számok dobogósai továbbra is 1500, 1000, illetve 500 dollárt kapnak, viszont immár pénzhez jut a döntő negyedik (400 dollár), ötödik (300) és hatodik (200) helyezettje is.

A világkupát érintő egyik legfontosabb módosítás az, hogy egy úszó egy viadalon maximum négy egyéni számban indulhat. A korábbi években előfordult, hogy Hosszú Katinka, aki 2012 óta minden évben megnyerte a sorozat összetett pontversenyét, egy-egy vk-állomáson tíz, vagy még annál több számban is résztvevő volt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×