eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Megúszták a bundabotrányt a magyar focisták

Megúszták a bundabotrányt a magyar focisták

A bíróság jogerős ítéletet hozott a REAC manipulált mérkőzései miatt indult büntetőperben. Egyetlen vádlottnak sem kell börtönbe vonulnia.

A vádirat szerint a 2007 és 2009 közötti időszakban a REAC-nak legalább hat NB I-es mérkőzését befolyásolták. Tizenhét gyanúsított közül tizenötöt büntetett meg a Fővárosi Ítélőtábla, s csak Nyerges Krisztián, valamint a hétszeres válogatott Torma Gábor ellen ejtette – elévülés miatt – a vádakat – közölte a Nemzeti Sport.

Bebizonyosodott, hogy a fogadási ügy főszereplőinek tartott K. Zoltán első- és L. Mátyás másodrendű vádlott hatrendbeli, folytatólagosan elkövetett vesztegetés vétségében bűnös, s esetükben az Ítélőtábla helyben hagyta az első fokú ítéletet, míg E. Károly, K. Balázs és P. Tibor büntetését súlyosbította. A korábbi kétszeres válogatott E. Károly halmazati büntetését egy év börtönre – két évre felfüggesztve –, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre, a hivatásos labdarúgói sportolói foglalkozástól két évi eltiltásra változtatta. K. Balázs halmazati büntetését egy év börtönre – két évre felfüggesztve –, 450 ezer forint pénzbüntetésre, a hivatásos labdarúgói sportolói foglalkozástól három évi eltiltásra, P. Tibor halmazati büntetését egy év börtönre – két évre felfüggesztve –, továbbá 100 ezer forint pénzbüntetésre, a hivatásos labdarúgói sportolói foglalkozástól két évi eltiltásra súlyosbította.

Az ártatlanságát végig bizonygató A. Zoltánra, a REAC korábbi vezetőedzőjére kiszabott első fokú ítéletet – egy év börtön hat hónapra felfüggesztve, valamint 100 ezer forint vagyonelkobzás – helyben hagyta az Ítélőtábla.

A manipulációért rendszerint felajánlott összeg

2000-2500 euró volt játékosonként.

Az utasítás többnyire úgy szólt, hogy a csapat egy megadott gólkülönbséggel veszítsen - írta a hirado.hu.

Várhatóan hamarosan a DVTK, a Siófok és az Eger meccseit érintő ügy végére is pont kerülhet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×