eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
200 milliót veszít az MLSZ a gáláns felajánlás miatt

200 milliót veszít az MLSZ a gáláns felajánlás miatt

Mindössze 1000 forintért mehetnek be a futballszurkolók a magyar válogatott következő két világbajnoki selejtezőjére, sőt Bernd Storck szövetségi kapitány egy részüknek állja a jegyét is. A gáláns gesztusok a két mérkőzésen 200 milliós veszteséget okozhatnak az MLSZ-nek.

Csányi Sándor MLSZ-elnök a az Andorra elleni világbajnoki selejtezős vereség után tartott elnökségi ülés után bejelentette, hogy a soron következő Lettország (augusztus 31.) és Portugália (szeptember 3.) elleni hazai vb-selejtezőre egységesen 1000 forintba kerülnek majd a belépők a Groupama Arénába.

Bernd Storck szövetségi kapitány az elnöki gesztus után gáláns felajánlást tett a válogatottat Andorráig kísérő szurkolóknak: meghívja őket erre a két mérkőzésre, hogy megköszönje, amiért az elmúlt időszakban biztatták a válogatottat.

A 24.hu kiszámolta, hogy a szövetségi kapitány nem vállalt túl nagy pénzügyi kockázatot, mert Andorra la Vellában nagyjából 650-700 magyar szurkolt a helyszínen, ami annyit jelent, hogy a két hazai meccsen a legrosszabb esetben sem kell 1,4 millió forintnál több kárpótlást fizetnie Bernd Storcknak.

Az igazi veszteséget az 1000 forintos belépők jelentik, mert korábban szép számmal fogytak a mind az öt hazai vb-selejtezőre szóló bérletek, továbbá elővételben egyesével is meg lehetett venni a meccsjegyeket, így a Lettország és a legnagyobb érdeklődéssel várt Portugália ellenit is. Most ezeknek

a bérlet- és jegytulajdonosoknak vissza kell fizetni a különbözetet

(az Andorrába utazóknak a teljes jegyárat).

A portál úgy tudja, az MLSZ több osztály bevonásával már dolgozik a pénz visszafizetéséhez szükséges megoldóképleten. Ami biztos, a szövetség telt ház esetén 1000 forintos jegyárral számolva

maximum 20 millió forint bevétellel számolhat meccsenként. 

Az eddigi vb-selejtezőkön átlagosan 6000 forintos jegyárral számolva ez 120 milliós bruttó árbevétel volt találkozónként.

Így a két soron következő meccsen nagyjából 200 millió forintot bukik az MLSZ.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×