eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Hosszú Katinka döbbenetes eredménye

Hosszú Katinka szenzációs időeredménnyel nyert 200 méter vegyesen a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóverseny-sorozat monacói állomásának vasárnapi versenynapján.

A háromszoros olimpiai bajnok magyar versenyző 2:08.49 perces ideje kevesebb mint két és fél másodperccel (2:06.12 perc) marad el a 2015-ben Kazanyban felállított világrekordjától, ez pedig 33 nappal a hazai rendezésű világbajnokság előtt - ráadásul az úszóversenyek csak július 23-án kezdődnek - rendkívül erős. Különösképpen annak tekintetében, hogy Hosszú ezt az eredményt a nap zárásaként úszta úgy, hogy előtte 200 méter pillangón (2:08.69) és 100 méter háton (1:00.47) is bronzérmet szerzett.

Az Iron Lady nyakába szombaton mindhárom fajta éremből egyet-egyet akasztottak.

Cseh László szombati két sikerét követően ezúttal egy ezüstérmet szerzett, az egriek 31 éves klasszisa 100 méter pillangón (52.35) lett második.

A Mare Nostrum sorozat második viadalát kedden és szerdán Barcelonában, a harmadikat pedig szombaton és vasárnap Canet-en-Roussillonban rendezik.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×