eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Új pályán csap össze a Barcelona és a Real Madrid

Új pályán csap össze a Barcelona és a Real Madrid

A spanyol klubok legtöbb játékosa már és még szabadságon van, a legjobbak válogatottjaiknál érdekeltek. Az élet ettől még nem áll meg a klubokban, ez az időszak a menedzserek, ügynökök és a klubvezetők időszaka. Hivatalosan csak július elsején kezdődik az átigazolási időszak, de addig sem henyélnek az érdekeltek.

A Real Madrid kapcsán a Marca és a Sport is biztosra veszi, hogy Keylor Navas marad az első számú kapus. A Costa Rica-it maga Zinedine Zidane biztosította a bizalmáról, „cserébe” a kapus is hozsannázta a trénert. Tegyük hozzá, mindkettőnek van alapja. Navas formája miatt egyszerűen nem ér meg a klubnak 75 millió eurót David de Gea, aki (fogalmazzunk így: állítólag) szívesen igazolna a Madridba, de már a negyedik idényben marad le róla.

Pepe távozása biztosra vehető, a PSG-hez tart, rajta kívül még három futballista búcsúját valószínűsítik a spanyolok: Jamesét, Mariano Díazét és esetleg Álvaro Moratáét. A kolumbiai legvalószínűbb célállomása Anglia lehet, mint ahogyan Moratáé is, aki hét közben a válogatottban szerzett újabb góljával csak még feljebb srófolta az árát. Még mindig érdeklődik iránta a Milan is, talán jobban is járna maga a csatár is, ha visszatérne a Serie A-ba, de a kérők pénzügyi ereje nem azonos, s ez dönthet. Mariano az Espanyol felé kacsintgat.

A bajnok és BL-győztes gárda eddig az ifjú brazil, Vinícius szolgálatait biztosította, s elsősorban Théo (Atlético) és Kylian Mbappé (AS Monaco) megszerzésén fáradozik.

A fiatal francia csillagért akár 130 millió eurót is kifizetne.

A Real Madridnak négy gálamérkőzése biztos már a nyárra, alig két héttel a július tizedikei kezdés után, már az Egyesült Államokban lesz a csapat, ahol a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel, a Barcelonával és az MLS, a Major League Soccer válogatottjával is megmérkőzik. (Ez utóbbiba kerülhet be, ha beszavazzák, Nikolics Nemanja.) Érdekes egyébként a felkészülési ellenfelek névsora, mert utána a Barcelonával a spanyol szuperkupáért, a Manchester Uniteddel pedig az európai szuperkupáért játszanak az idény előtt.

A Barcelona csütörtökön 2021-ig meghosszabbította Lionel Messi szerződését, biztos távozó eddig csak az edző, Luis Enrique. Neki már ismert az utóda: Ernesto Valverde, a klub korábbi játékosa, a legutóbb az Athletic Bilbaót irányító tréner. A kiszemeltek között már nincsen Ander Herrera,

ellenben Verrattira szemet vetett a klub.

A katalán Sport szerint a PSG középpályása szívesen igazolna Barcelonába. A Barca nagyon szeretné Héctor Bellerint hazavinni, igen haza, mert az Arsenal futballistája a város szülötte, s kölyökjátékosként a Barcában nevelkedett. Hasonló a helyzet Deulofeuval, akit a Milantól vásárolna vissza az egyesület és Oriol Romeuval, aki megfordult a Chelsea-ben is, a Valenciában és a VfB Stuttgartban is, de 2015 óta a Southampton tagja. További kiszemeltek: Sidibé (Monaco) és Carcelo (Valencia). A Barcelona július 12-én kezd, Amerikában a Juventusszal, a Manchester Uniteddel és a Real Madriddal játszik majd.

Az Atlético nincsen könnyű helyzetben az átigazolási tilalom miatt, esetében

a legnagyobb fogás Antoine Griezmann megtartása.

A csatár, noha a Manchester United hívta, ő pedig hatvanszázalékosra mondta a távozását, nem hagyja el az ideiglenesen süllyedő hajót. Marad Diego Simeone is. A január elejéig tartó átigazolási stop a terveket nem tette semmissé, az Atlético szeretné megszerezni Diego Costát (Chelsea), Lacazette-et (Lyon), Vitolót (Sevilla) és Fabinhót (AS Monaco), de nagy kérdés, közülük ki vállalja a féléves pauzát azért, hogy már tavasszal az Atléticóban játszhasson.

A Sevilla elengedte Jorge Sampaolit az argentin válogatotthoz (az új szövetségi kapitány pénteken győzelemmel mutatkozott be a brazilok ellen Melbourne-ben), Eduardo Berizzo került a helyére, aki szintén argentin, s aki a legutóbbi szezonban a vigói Celtát dirigálta. Az ő feladata lesz a következő napokban a játékoskeret összerakása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×