eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Megrázó vereség Andorra ellen

Megrázó vereség Andorra ellen

A magyar labdarúgó-válogatott, nagyon gyenge játékkal, 1-0-s idegenbeli vereséget szenvedett világbajnoki selejtezőn Andorrától. Kétségtelenül tartalékos volt a csapat, de a vereségre ez sem mentség.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a mieink kezdőcsapatát az Andorra elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőre. A PAFC 19 éves játékosa, Tóth Bence lesz a balhátvéd, míg a sérüléssel bajlódó Kádár Tamás a kispadra sem tud leülni.

Andorra nincs rossz formában, legutóbb hazai pályán pontot szereztek Feröer ellen (0-0), Svájctól pedig ugyan kikaptak, de csak 2-1-re, és ők rúgták a meccs gólját. 

A magyarok csoportjában ma este, ugyancsak 20.45-ös kezdéssel még további két mérkőzést, Feröer-Svájc és a Lettország-Portugália meccset rendeznek.

Ritkán játszik így a magyar válogatott idegenben: több a magyar szurkoló, mint a hazai. Gulácsi Péter kapuja mögött megtelt középen a lelátórész. Viszont vannak stadionon kívüli andorrai drukkerek is: egy család az erkélyéről nézi a meccset, óriási zászlót kilógatva.

A kapitány igénye egyébként teljesült, a meccs előtt fellocsolták a pályát, nem annyira száraz, mint csütörtökön volt. 

Elég aktívan kezdtek a házigazdák, de az első tíz percet Gyurcsó Ádám szabadrúgása zárta le, a labda elkerülte a felső sarkot. 

Két perccel később Dzsudzsák indítása után Eppel elől felszedte a labdát Josep Gomes.

Cserélni kényszerült a magyar csapat, Stieber Zoltán helyére Nagy Dominik jött be. 

A felállásunk mostantól: Gulácsi - Bese, Vinícius, Lang, Tóth - Nagy Ádám - Dzsudzsák, Kleinheisler, Nagy Dominik  - Eppel, Gyurcsó.

Marc Rebés, az andorraiak középpályása megszerezte a vezetést. A magyar védők túlságosan könnyen vettek a bal oldalon egy andorrai támadást, Chus Rubio még éppen a vonal előtt utolérte a labdát, beadta, a hosszú oldalon érkező Marc Rebés pedig ívelt fejest küldött a kapuba. 

Két perccel később Eppel lövését bravúrral védte Gomes. 

Nincs vezéregyéniség a magyar csapatban, esetlegesek a támadási kísérletek. 

A félidő utolsó percében a magyar szurkolótábor véleményt formált a csapat játékáról. Nehéz is lett volna pozitívumokat felfedezni.  

Kezdődik a második félidő, nincsen újabb csere a magyar csapatban.  

Semmit sem változott a játék képe.  Ötlettelen a játék a betömörülő védelemmel szemben.  Fájdalmas ara gondolni, egy éve ilyenkor (június 14-én, Bordeaux-ban) mennyire más válogatottat láttunk. 

Dzsudzsák lövése alig kerülte el a kaput.  A csapatkapitány és Gyurcsó helyet cseréltek. 

Lang Ádám helyére csatár, Balogh Norbert került. 

Nagy Dominik lövését kiütötte a kapus. 

Jordi Aláez helyén David Maneiro folytatja. 

Az utolsó magyar csere mára, Gyurcsó Ádám helyett Sallai Roland iparkodik majd. 

Dzsudzsák lövését védte a kapus. 

Ma semmi sem sikerül, igaz, esély sem volt rá ilyen teljesítménnyel. 

A magyar válogatott, amely tavaly nyáron még az Eb legjobb 16 csapata között volt, sorozatban negyedszer kapott ki. Svédország, Portugália, Oroszország és most Andorra ellen egyetlen gólt sem szerzett. 

A magyar válogatott mai veresége beillik az alábbi sorba: Izland ellen 1-2 1992-ben (otthon), 1993-ban 0-2 (idegenben), Liechtenstein ellen 0-0 1999-ben (idegenben), Málta ellen 1-2 2006-ban (idegenben).

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×