eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Álomjátékkal és ötgólos győzelemmel ült Európa trónjára a Szolnok

A Szolnok 10-5-re legyőzte a címvédő Jug Dubrovnikot a Duna Arénában, a vízilabda final six utolsó, döntő mérkőzésén. A Bajnokok Ligája győztese lett.

A harmadik helyért vívott meccsen a Pro Recco 15-6-ra kiütötte az Egert.

Az első negyedben inkább a horvátok akarata érvényesült. Annak ellenére is hogy a Szolnok játékosa, Prlainovics dobta az első gólt. Marković előbb egyenlített, majd kevéssel a játékrész vége előtt Joković is bevette Nagy Viktor kapuját.

A második negyedben Lonćar növelte az előnyüket, de aztán jött a Szolnok. Még abban a percben Alekszics 3-2-re felhozta a magyar bajnokot (emberelőnyből szerzett gól volt), majd egy újabb előnyből megismételte a mutatványt, s már egyenlő volt az állás.

Maćan révén megint a Jug vezetett, de aztán Prlainovics egyenlített (4-4), aztán Vámos Márton duplájával, a mérkőzés során először, két góllal is elment a Szolnok.

A nagyszünet után Kis Gábor kiharcolt egy büntetőt, Prlainovics pedig belőtte, 7-4!

A Jug immár több mint egy negyeden át nem tudott gólt lőni, Nagy Viktor világklasszis formában véd. 

Szépített a dalmát csapat, Pavo Marković, Lonćar előkészítése után, gólt lőtt, 7-5. 

Milan Alekszics a szélről óriási gólt lőtt, 8-5. Bravúros helyzetfelismerés és végrehajtás volt. Vége a negyednek, háromgólos előnnyel kezdi a Szolnok az utolsó nyolc percet. 

Jól kezdődött az utolsó negyed, Zsivko Gocics, a Szolnok egyik szerbje is gólt lőtt, 9-5.

Nagy Viktor újabb csodája után Vámos kevésbé volt hatékony, maradt a 9-5. Elment a negyed fele. 

Most már a háromnegyede, a Jug nem tud közelebb jönni, mert Nagy Viktor tapossa a vizet a szolnoki kapu előtt. Ráadásul Kis Gábor, minden fizikai erejét beleadva, lőtt még egy gólt, 10-5.

A Szolnok úgy lett BL-győztes, hogy a legjobbját lehozhatta az utolsó percre. A csapat az évben, de lehet, hogy az utóbbi két évben, vagy története során valaha, akkor játszott a legjobban, amikor a legnagyobb volt a tét: Európa trónja. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×