eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia

Storck tudja, mivel lehet motiválni a fiatal focistákat

A kevésbé izgalmas erőnléti edzéseket is meg lehet kedveltetni velük Bernd Storck MLSZ-sportigazgató és szövetségi kapitány fia szerint.

A magyar U17-es válogatottnál gyakornokként dolgozó erőnléti edzővel a Nemzeti Sport készített interjút.

Ebből kiderül, hogy bár Alexander Storck a bochumi egyetemen sporttudományt és menedzsmentet tanult, három éve diplomázott, és az utóbbi területen kezdett el dolgozni, hamar rájött, hogy a számítógép előtti munka nem neki való.

Mivel az erőnléti edzőképzést is elvégezte Kölnben, és az UEFA-licencet is megszerezte, visszatérhetett a sportpályákhoz, ahova vágyott.

"Mielőtt az utánpótlás-válogatottnál munkába álltam volna, figyelemmel kísértem a felnőtteknél zajló munkát, figyeltem, ahogy ott dolgoznak, folyamatosan jegyzeteltem, ami már adott némi tapasztalatot" - nyilatkozta a lapnak, hozzátéve: tapasztalata szerint az erőnléti részhez tartozó gyakorlatok többségét a fiatal játékosokkal nehezebb megszerettetni.

"Teljesen érthető módon ők elsősorban a labdával akarnak foglalkozni, az én szakterületem viszont a mozgáskoordináció, a regeneráció, és a gyorsaság fejlesztése, ami kevésbé izgalmas számukra."

Mivel a válogatotthoz egyes játékosok fáradtabban, mások frissebben érkeztek meg, ezért egy szintre kell hozni őket.

"A legfontosabb feladat, hogy a futballistáinkat nemzetközileg versenyképes szintre hozzuk. Ebben fontos kiegészítő, például, a Catapult-rendszer, illetve az összes többi hasonló eszköz, amely a rendelkezésünkre áll. A mostani Eb előtt nyolc nap állt rendelkezésünkre, ami pont erre volt elég" - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

Tízből négy uniós munkavállalót közvetlenül érint majd a zöld átállás

A munkavállalók közel 40%-a az EU-ban jelenleg olyan szakmában dolgozik, amelyre a gazdaság zöld átállása közvetlen hatással lesz – derül ki az Eurofound elemzéséből. A szociális, foglalkoztatási és munkaügyi kérdésekkel foglalkozó uniós szervezet jelentése szerint majdnem minden tizedik jelenlegi munkavállalóról mondható el, hogy a zöld átállás hatására olyannyira fokozatosan átalakul a szakmája, hogy azzal egy új foglalkozás jön létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×