eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Húszéves kajakozó verte az olimpiai bajnokokat

Meglepetésekkel indult a kajak-kenu rangsoroló verseny Szegeden.

Öt egyéni szám döntőjét rendezték pénteken, a szegedi rangsorolón, a kajak-kenu szezon nyitányán.

Férfi kajak 1000 méteren a 19 éves Kopasz Bálint volt a leggyorsabb. Az ifjúsági világbajnok, riói olimpikon mögött Németh Viktor és Ceiner Benjámin állhatott még dobogóra.

Kenu egyesben ezen a távon a csepeli Kiss Tamás, a pekingi olimpia bronzérmese győzött. Varga Dávid lett a második, így megelőzte a korábbi sikerpáros most már külön utakon versenyző tagjait, Mike Róbertet és Vasbányai Henriket.

Nagy érdeklődés kísérte a női kajakozók 500 méteres döntőjét, hiszen a szakágban idén a visszavonulások és gyermekvállalások miatt átalakulások zajlanak.

A számot Takács Tamara nyerte meg 44 ezreddel Vad Ninetta előtt.

A Vasas 19 éves versenyzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin egyetlen tanítványa már tavaly is megmutatta tehetségét, hiszen nyert Világkupa-futamot. A harmadik Lucz Dóra lett, és a vert mezőnyben található az olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina és Szabó Gabriella is. A két klasszis párosban közösen indul.

Női kenuban Balla Virág győzött Takács Kincső és Lakatos Zsanett előtt.

Az utolsó fináléban a férfi kajaksprinterek mérték össze tudásukat, és Horváth Bence bizonyult a legjobbnak. Az olimpiáról letiltott győri versenyző megelőzte Tótka Sándort, Birkás Balázst és Molnár Pétert is.

A rangsoroló szombaton és vasárnap is folytatódik a Maty-éren. Hüttner Csaba szövetségi kapitány ezt követően hirdet csapatot a május 25. és 28. között rendezendő világkupára, amelynek ugyancsak Szeged ad majd otthont.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×