eur:
393.09
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

A Real Madrid nem a győzelemre, a továbbjutásra játszott

Az Atlético Madrid nyerte a csatát, a Real Madrid a háborút, a királyi klub a 2-1-es veresége ellenére 4-2-es összesítéssel továbbjutott a cardiffi döntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Az Atlético összeállítása: Oblak – Giménez, Szavics, Godín, Filipe Luis –Carrasco, Gabi, Saúl, Koke – Torres, Griezmann. A Real Madrid: Navas –Danilo, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos – Isco – Benzema, Cristiano Ronaldo.

Nagy rohanással kezdett mind a két csapat, előbb Navasnak, majd Oblaknak akadt egy-egy jó védése. 

A 12. percben egyet ledolgozott hátrányából az Atlético Koke szöglete után a Cristiano Ronaldo mellett felugró Saúl fejelt a kapuba. A középpályás gólt szerzett 2015. februárjában, a 4-0-s hazai győzelmet hozó meccsen is a Vicente Calderónban. 

A 15. percben Varane szabálytalankodott Fernando Torresszel szemben, Cakar bíró büntetőt ítélt. Griezmann lövi, aki a tavalyi BL-döntőben kihagyta Navasszal szemben. Most belőtte (lehet, hogy ez volt élete legrosszabb, gólt hozó büntetője), már csak egy gól az Atléti hátránya. Atlético Madrid–Real Madrid 2-0, összesítésben 2-3. 

A következő 15 percben a Real Madrid többet birtokolta a labdát, egyik csapat sem jutott helyzethez. Feszült volt a hangulat, rengeteg tüskével, alattomos szabálytalansággal. 

A 41. percben megszerezte a Real Madrid immár több mint egy éve minden találkozón menetrendszerűen érkező első gólját. Cristiano Ronaldo bedobása után Karim Benzema, az első jó megmozdulásával betört az alapvonalon a tizenhatoson belülre, a visszapasszát Kroos a sarokra lőte, Oblak óriási bravúrral védett. Hiába, mert a közelben álló Isco a kapuba lőtt. Atlético Madrid–Real Madrid 2-1, összesítésben 2-4. 

Szünet

Csere nélkül folytatódik a mérkőzés. 

Cristiano Ronaldo a balszélről lőtt szabadrúgásával kezdődött a második játékrész, Oblak védte.

Kettős csere az Atléticóban, Fernando Torres és Jiménez helyére Gameiro és Thomas Partey állt. 

A 66. percben Danilo hibája után Carrasco helyzetbe került, lőtt, Navas bravúrral védett, majd a kipattanót Gameiro kapura fejelte, a Costa Rica-i azt még nagyobb mutatvánnyal védte. 

Négy perccel később Griezmann lövését is védte.

A másik oldalon Modric gólt lőtt, a bíró szerint les volt. A Marca elemzői szerint nem. Nem sokkal ksőbb Benzema alig fejelt a kapu mellé. 

Három csere: Koke helyett Correa, Benzema helyett Arsénio, Casemiro helyett pedig Lucas Vazquez került pályára. 

Mezőnyjátékkal folynak az utolsó percek.

Morata is a pályán, Iscót megünnepelhette a Real-tábor. 

Ronaldo helyzetbe került, de önző volt, Morata és Marcelo is várta a labdát. Griezmann lövését Navas, akinek ma nagy napja van, kiütötte. 

A szakadó esőben a Real Madrid veresége ellenére is elégedetten zárta a mérkőzést, bejutott a cardiffi döntőbe. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×